Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda zastavila provoz na Vídeňské ulici v Brně

Po třinácté hodině zasahovali hasiči ze tří jednotek u dopravní nehody na výpadovce z Brna. U nehody byli zraněni tři lidé. Silnice byla neprůjezdná téměř dvě hodiny.

Po oznámení nehody na tísňovou linku vyjeli k nehodě brněnští profesionální hasiči z BVV a Starého Lískovce. První na místě nehody byli policisté, kteří projížděli kolem a zraněnému muži poskytli první pomoc. Před příjezdem hasičů dorazila také Zdravotnická záchranná služba, která převzala zraněné do své péče. Hasiči pomáhali s resuscitací muže z plošiny. U nehody se zranili také žena a její syn z Mercedesu.

Hasiči zabezpečili místo nehody a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Vyprošťovací automobil, ze stanice Brno-Lidická, vrátil převrácenou dodávku Renault zpět na kola. Hasiči po odtažení havarovaných vozidel na okraj vozovky, zprůjezdnili jeden jízdní pruh. Očistili vozovku od střepů a sorbentu. Zásah ukončili krátce po patnácté hodině. I když byla silnice zcela uzavřená, řidiči mohli objíždět nehodu po přilehlé komunikaci, která slouží jako nájezd u OC Futurum.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet