Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Olomouckém kraji mají za sebou necelou desítku technických pomocí po vydatných deštích

Pomoc hasičů u devíti událostí celkově si dnes vyžádaly vydatnější srážky v Olomouckém kraji, v převážné většině se jednalo o odčerpání vody ze sklepů či pročištění kanalizací. Pomoc profesionálních a dobrovolných hasičů tak byla od zhruba čtrnácté hodiny nejvíce soustředěna na Prostějovsku a Olomoucku, v jednom případě hasiči čistili studnu v Ondřejovicích na Jesenicku.

Intenzivní srážky po chvílích způsobily zaplavení ulic a to také vyděsilo některé oznamovatele na linku tísňové pomoci. Ve většině případů voda rychle odpadla a vytvořené laguny na komunikacích se také zanedlouho samovolně ztratily.

Některá místa i přesto vyžadovala čerpání. Jmenovitě v Prostějově na ulici Janáčkova hasiči v jednom sklepení objektu zatopeném z části vodou nasadili plovoucí a kalová čerpadla. Stejný průběh měla naše činnost na ulici Polská v Olomouci, zde hasiči pomocí čerpadla a vysavače provedli odstranění vody z prodejny. V Olomouci v druhém případě na ulici Edvarda Beneše provedli odčerpání zatopené garáže.

Z celkového součtu tedy hasiči zasahovali na šesti místech na Prostějovsku, u dvou případů na Olomoucku a jednu událost likvidovali na Jesenicku. Vše se obešlo bez zranění a také větších škod.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet