Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový tankovací kontejner ve Zlíně nahradí dosluhující Avii, pořízen byl ze strukturálních fondů Evropské unie

V rámci Integrovaného operačního programu EU Pořízení moderní techniky, technologií a věcných prostředků pro efektivní zásah byl v těchto dnech dodán kontejner pro přepravu a vydávání pohonných hmot.

Kontejner, který bude využíván pro přepravu a výdej nafty, tak nahradí dosluhující vozidlo pro přepravu pohonných hmot zn. Avia. Lze ho přepravovat na automobilních jednoramenných požárních kontejnerových nosičích.


ČTĚTE TAKÉ: Technika Hasičského záchranného sboru spolufinancovaná z Evropské unie


Výdejní zařízení s elektrickým a pneumatickým pohonem umožňuje bezpečné a ekologicky nezávadné zásobování motorovou naftou přímo z přepravního automobilu nebo odloženého na zem.

Kontejner je tvořen hliníkovou jednokomorovou dvouplášťovou cisternou o celkovém objemu 6300 litrů s přepážkou umístěnou v zadní části a potřebným vybavením elektroinstalací, osvětlením, čerpadlem potrubím a dalším zařízením.

Přečtěte siProgram "Technika, technologie a prostředky HZS ČR pro efektivní zásah" přinese hasičům termokamery, čtyřkolky i pračky a sušičky

Kontejner bude umístěn na požární stanici ve Valašském Meziříčí. Jeho využití bude především pro doplňování staničních čerpacích míst nebo pro doplnění techniky na místech rozsáhlých nebo dlouhodobých zásahů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Seriál: Technika HZS ČR z Integrovaných operačních programů