Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při tragické nehodě zemřel v neděli na Žďársku mladý muž

Smrtelným zraněním třiadvacetiletého spolujezdce skončila v neděli odpoledne dopravní nehoda osobního vozidla značky Renault na komunikaci spojující Pikárec a Křižanov na Žďársku. Při havárii se těžce zranil řidič vozidla a další spolujezdec.

Náraz osobního vozidla do stromu byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen v 15.26 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí.

Z vozidla museli tříčlennou posádku hasiči vyprostit za použití hydraulického nářadí. I přes maximální úsilí, které na místě události hasiči společně se zdravotníky vyvinuli nepřežil havárii spolujezdec. Hasiči na místě pomohli zdravotníkům s ošetření řidiče a dalšího spolujezdce. Vážně zraněného řidiče zdravotníci letecky transportovali do brněnské nemocnice, spolujezdce převezli sanitním vozem do nemocnice v Novém Městě na Moravě.

Na havarovaném vozidle hasiči provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet