Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havárie vozidla na Čechticku měla tragické následky, nehodu nepřežila spolujezdkyně

Šestadvacetiletá spolujezdkyně při nehodě přišla o život, stejně starý řidič byl těžce zraněn. Zbytek šestičlenné osádky utrpěl těžká a lehká zranění. Nezraněn vyvázl pouze jeden mladík.

K havárii došlo dnes brzy ráno krátce před čtvrtou hodinou na komunikaci mezi Čechticemi a Černičím. Šestadvacetiletý řidič ve vozidle Volkswagen Golf nezvládl z dosud nezjištěných příčin řízení, vjel mimo vozovku a havaroval do stromu. Jeho stejně stará spolujezdkyně zůstala zaklíněna uvnitř vozidla. Na místě zasahovaly jednotky HZS Vlašim a SDH Čechtice. Hasiči poskytovali před příjezdem ZZS předlékařskou péči a vyprošťovali zraněné osoby.

Náraz byl ale tak silný, že svým zraněním na místě bohužel podlehla. Na zadních sedadlech cestovala ještě šestnáctiletá dívka a tři mladí muži ve věku 24, 26 a 28 let. Ona a jeden z mladíků utrpěli naštěstí jen lehká zranění a skončili v benešovské nemocnici. Další mladík byl ale zraněn těžce a stejně jako řidič musel být transportován záchranářským vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic. Bez zranění vyvázl pouze jediný člen celé této osádky.

Příčinu této tragické události nyní vyšetřují benešovští kriminalisté.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí PČR Benešov
Sdílet