Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu Fordu Fiesta poblíž obce Kasejovice nepřežila jedna osoba, další dvě se vážně zranily

Profesionální hasiči ze stanice Blatná byli krátce před polednem vysláni k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici číslo 20 u obce Kasejovice. Nehoda byla ohlášena s následným požárem.

Po příjezdu na místo velitel blatenské jednotky nahlásil, že nehoda se stala již na území Plzeňského kraje. Po provedeném průzkumu, kdy velitel zasahující jednotky rozhodl, že síly a prostředky jsou pro likvidaci následků nehody postačující, byla přes operační střediska HZS Jihočeského a Plzeňského kraje odvolána jednotka HZS kraje Plzeňského.

Jednalo se o nehodu osobního automobilu tovární značky Ford Fiesta, ve kterém cestovaly tři osoby. Dvě z nich utrpěly vážná zranění, třetí osoba následkům podlehla. Vyproštění nebylo potřeba, všechny tři osoby byly mimo havarované auto. Původně nahlášený požár se nepotvrdil. Zasahující hasiči provedli u vozu protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin a následně pomohli zdravotníkům ZZS s transportem zraněných do vrtulníku LZS a sanitky. Zásah hasičů byl ukončen po 13. hodině. Nehodu na místě šetřila Policie ČR, provoz na silnici byl sveden do jednoho jízdního pruhu.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet