Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hodonicích spadl strop vinného sklepa a zasypal jednoho člověka, toho museli vyprostit hasiči

Hodonice na Znojemsku dnes viděly zásah složek Integrovaného záchranného systému. V jednom z vinných sklepů se prolomila klenba a sutiny zavalily muže. Hasiči jej museli vyprostit.

V 15.16 hodin vyjely k záchraně první jednotky. K místu vzlétl kromě vrtulníku LZS také vrtulník PČR s členy lezeckého družstva HZS. Z Brna vyjela speciální technika určená pro zásahy u poškozených budov a závalů. Jednotka ze Znojma byly na místě první a velitel zásahu zjistil, že klenba sklepa se zbořila v délce asi tří metrů.

Tři muži se včas zachránili, jeden zůstal zasypaný. V době příjezdu hasičů byl zavalený do půl těla. Hasiči jej ve spolupráci s posádkou ZZS vyprostili a z velmi úzkého prostoru se muž dostal po dvaceti minutách od zahájení záchranných prací opět ven. Posádka vrtulníku PČR nemusela na místě zasahovat. Hasiči pomohli ZZS s transportem pacienta do vozu záchranné služby. Poškozený objekt předali hasiči majiteli, který si jej sám zajistí. Poslední jednotka odjela z místa zásahu v 16.37 hodin.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet