Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ukončení prázdnin novosedelští hasiči pojali ve velkém stylu, hlavním programem byly ukázky zásahů hasičů při dopravní nehodě a požáru domu

Dobré myšlenky přichází o tři minuty později nebo o sto let dříve. Myšlenka na proběhlou akci v sobotu 30. srpna t. r. hasiče Ondru Šrámka napadla v příhodný čas.

Ukončení prázdnin novosedelští hasiči pojali akčně a ve velkém stylu. Malí i velcí návštěvníci si mohli vyzkoušet tíhu hydraulických hasičských nůžek, posedět v policejním autě na místě řidiče, či nechat se povozit v záchranném člunu. Přítomní členové záchranky ošetřili nejen menší úrazy (oděrky), ale předvedli i jak správně provádět nepřímou masáž srdce a umělé dýchání. O záchraně člověka se diskutovalo někdy hodně dlouho. Komu se z toho všeho rozbušilo srdce, mohl si pak nechat změřit jeho činnost a odnést si domů grafický záznam tlukotu tohoto úžasného svalu.

Hlavním programem byly ukázky zásahů hasičů a záchranářů při dopravní nehodě a požáru domu. Figurantky přežily onu záchranu bez šrámu, budova školy ladně lehla popelem a auto zmizelo pod kopcem pěny. Postavit si pěnového sněhuláka pak využily snad všechny děti.

Spousty legrace se užilo při střelbě z paintballové zbraně. Ale nejvíce smíchu se ozývalo z místa, kde byla možnost si vyzkoušet „alkoholové a drogové brýle“. Zažít pocit, jak člověk špatně ovládá svou motoriku se třemi a více promilemi alkoholu, nebo je pod vlivem tvrdých drog, byl snad nejen vtipným zážitkem pro přihlížející.

Akční část dne, kterým nás provázel populární DJ Stjopa, skončila před pátou hodinou odpolední. Zapálil se poslední oheň a na řadu přišel už jen relax. Na hasičském hřišti se onu poslední prázdninovou sobotu ozýval smích, voněly báječné bramboráky od Andrejky, no, a protože jsme ve významné vinařské obci, ony bramboráky, ale i klobásky, špekáčky, samozřejmě i nějaké ty cukrovinky se zapíjely nejen limonádou, dospělí pivkem, ale především výborným vínem a skutečným burčákem.

Do deváté hodiny večerní byla pohoda nejen u ohně, ale i při tanci. Počasí přálo, akce se vydařila a my pro vás připravujeme pro příští rok již nyní další, ještě zajímavější a akčnější. Všem, kteří přišli, děkujeme a zvláštní poděkování patří všem těm, kteří obětovali své volno, aby nás podpořili.

Děkujeme účinkujícím

  • Dopravní policie Mikulov
  • HZS Mikulov
  • Městská policie Mikulov
  • Police Mikulov
  • SDH Drnholec
  • ZZS JmK st. Břeclav

a samozřejmě SDH Novosedly

Žárská Leona
SDH Novosedly
VV OSH Břeclav
Sdílet