Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Milevský pohár T.F.A. je netradiční noční soutěž, která nese přívlastek „Pohár FAST Kovošrot“

Dne 23. 8. 2014 se konalo 3. kolo Milevského poháru T.F.A. Jednalo se o II. ročník netradiční noční soutěže v modifikovaných disciplínách T.F.A, která nesla přívlastek „ Pohár FAST Kovošrot“. Soutěž se konala ve velmi zajímavém prostředí parku Bažantnice v blízkosti Milevského kláštera.

Akce samotná začínala již v odpoledních hodinách a to doprovodným programem pro děti. Pro nejmenší byla připravena dětská dovednostní soutěž na principu silového víceboje T.F.A, dále workshop na téma třídění odpadů. Vzhledem k vysokému počtu přihlášených účastníků byla soutěž odstartována ještě před setměním a to v 18.30 kategorií ŽEN, kterých se na start postavilo celkem 20!

Soutěžní polygon se oproti loňské premiéře této soutěže zásadně nezměnil. Účastníky čekalo roztahování hadic, hamerbox, transport závaží do schodů, převalování těžké nákladní pneu, motání hadic, bariéra, věž a figurína.Premiérou byla disciplína nazvaná „Milevské peklo“ Jednalo se o tunel, který byl uvnitř osvícen sadou výkonných halogenů, skrze který soutěžící museli transportovat dvě zátěže.

Tunel byl dále opatřen výrobníkem, mlhy,který ztížil zdolání této disciplíny a tvořil jeden z mnoha zajímavých efektů celého polygonu. Tyto efekty stejně jako atraktivní místo konání oceňovali především diváci, kterých se po setmění sešlo kolem tisíce! Vznikla tak jedinečná atmosféra, kdy se soutěžící za bouřlivého povzbuzování obrovského množství diváků snažili překonat jeden druhého ale především sami sebe. V kategorii žen tradičně zabodovala Naďa Raušerová z SDH Dolní Jirčany a potvrdila tak své prvenství v celkovém bodování poháru s časem 4.59.47. Po ni však na trať nastoupila Hana Havlíčková z SDH Zlatá Olešnice a velmi náročný polygon zdolala s časem 4.23.12! Hana Havlíčková ovšem obdržela 20s penalizaci za nesprávné tažení pneu. Ale ani tento trest jí o prvenství závodu nepřipravil. Na třetím místě pak skončila Blanka Krčálová z SDH Rokytnice nad Rokytnou s časem 5.19.71.

V kategorii mužů z původně 26 přihlášených nastoupilo „pouze“ 19 závodníků na start. Jako první se o slovo přihlásil místní Lukáš Kouba z SDH Hrejkovice který na úvod nasadil laťku hodně vysoko a to časem 5.09.92!!! První překonání rekordu bylo zaznamenáno ještě v první třetině závodu a to výkonem Petr Dvořáka z pořádající organizace Racing Rescue s časem 5.03.88 Z prvenství ho ovšem zanedlouho sesadil Ondřej Klíma z SDH Kvasetice výkonem 4.53.25. Na třetím místě doběhl Petr Strolený z SDH Mlýnské Struhadlo v čase 5.05.27

 Na závěr noci se o slovo přihlásila kategorie MASTER která je vypsána jako královská, oproti kategorii mužů účastníci závodí v plné zásahové výstroji vč. aktivované dýchací techniky. Na stratu nechyběli lídři poháru Dušan Plodr či Pavel Kouřík, z nedalekého Skrýchova přijel Petr Benda. Do Milevska také dorazila celá řada závodníků ze středočeské Dräger ligy do jejíchž výsledků se tento závod započítával.

Raritou pro MILEVSKÝ POHÁR TFA byla žena ve startovním poli kategorie MASTER Byla jí Hana Havlíčková z SDH Zlatá Olešnice která již jedno kolo toho večera měla za sebou. Kde kdo by počítal s jasně daným konečným pořadím ovšem záludnost noční soutěže vzala za své a ukázala že počítat se standardním výkonem nelze. Celá řada závodníků měla problémy např. s viditelností kdy díky zarosenému zorníku masky musela polygon absolvovat takřka poslepu. Bohužel i takto velmi náročné podmínky patří k těžké práci hasičů.

Třetí nejlepší čas zaznamenal Pavel Kouřík z SDH Díly a to 5.32.46 na bronzové příčce kategorie Master s náskokem pouhé vteřiny skončil Martin Štochl z SDH Broumy s časem 5.31.62. Výtečný výkon s hodnotou 5.20.83 podal Ondřej Šusta z SDH Vranov potvrdil tak své zasloužené prvenství v Dräger lize a stal se vítězem II. Nočního železného hasiče – O pohár FAST KOVOŠROT v kategorii Master. Na úplný závěr se pokusila o zdolání náročné tratě Hanka Havlíčková která bohužel doplatila na nezkušenost v této náročné kategorii. Hanka zvolila špatnou taktiku rozvržení sil které jí následně chyběli ke zdolání 2m bariéry. Svůj soutěžní pokus ovšem nevzdala a ostatní disciplíny za mohutného povzbuzování všech přihlížejících dotáhla do cíle. Kolem třetí hodiny ranní proběhlo vyhodnocení soutěže a předání hodnotných cen, které věnovala firma FAST Kovošrot.

Finále Milevského poháru TFA se uskuteční 11. 10. 2014 na náměstí v Milevsku již tradiční soutěží O Pohár starosty, při kterém budou soutěžící zdolávat věž kostela Sv.Bartoloměje

Sdílet
Přiložené soubory
MILEVSKÝ POHÁR TFA _ PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ_ ŽENY.docx zobrazit online DOCX 13 kB
MILEVSKÝ POHÁR TFA _ PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ_MASTER.docx zobrazit online DOCX 14 kB
MILEVSKÝ POHÁR TFA _ PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ_MUŽI.docx zobrazit online DOCX 13 kB
NOČNÍ TFA_VÝSLEDKY_MASTER.docx zobrazit online DOCX 11 kB
NOČNÍ TFA_VÝSLEDKY_MUŽI.docx zobrazit online DOCX 11 kB
NOČNÍ TFA_VÝSLEDKY_ŽENY.docx zobrazit online DOCX 11 kB