Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V chatě v Jaroslavicích uhořel člověk, na místě pracují vyšetřovatelé a kriminalističtí technici

V 07:20 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru jednopodlažního domku u obce Jaroslavice. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín, která byla posílena jednotkami hasičů města Zlína z Prštného a Jaroslavic.

Jak bylo od místních občanů zjištěno, objekt se nacházel zcela mimo obec, v nedalekém zalesněném údolí. Těžké cisterny hasičů se na místo mohly dostat pouze po úzké a rozbahněné lesní cestě. I přes tuto komplikaci se podařilo hasičům dostat až k zasaženému objektu.

Už při příjezdu byla jasné, že snaha o záchranu domku bude marná. Požár zcela zničil celý interiér, stropní i střešní konstrukce, Vnitřní část objektu byla zasypána vrstvou suti a dohořívajících prvků dřevěných konstrukcí a vybavení.

Po rozvinutí dvou útočných proudů bylo provedeno uhašení lokálních ložisek požáru. Současně s hasebních zásahem začali hasiči strhávat poslední zbytky střešních a stropních konstrukcí, které mohly zasahující ohrozit svým pádem.

Podle vyjádření majitelů, kteří se dostavili na místo události, se mohl v interiéru nacházet muž, který tento objekt využíval k bydlení. Při následném ohledání hasiči a policisty, bylo v původní obytné místnosti nalezeno torzo lidského těla.

Vyšetřovatelé spolu s hasiči dále pokračovali ve vyklízení sutin z interiéru celého objektu a podrobném ohledání místa požáru. Na místo události byl povolán také policejní psovod se psem na vyhledávání přítomnosti hořlavých kapalin na požářišti.

V ohledání místa tragického požáru budou vyšetřovatelé pokračovat i v odpoledních hodinách. Výše škody a samotná příčina vzniku požáru zůstávají v dalším šetření.

nprap. Monika Kozumplíková
Policie ČR
por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet