Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U nehody u obce Oltyně zasahoval vrtulník, z osobáku na střeše museli hasiči vyprostit zraněnou osobu

V 11:47 hodin obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o dopravní nehodě, která se stala u obce Oltyně na Táborsku.

Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Operační důstojníci na místo vyslali osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny z táborské stanice. Hasiči po provedeném průzkumu zjistili, že se jedná o střet dvou vozů, z nichž osobní auto tovární značky Škoda Octavia skončilo mimo vozovku na střeše.

Ve voze zůstala zaklíněna jedna zraněná osoba. Jednotka HZS okamžitě zahájila vyprošťovací práce. Po uvolnění dveří Octavie hasiči zraněnou osobu pomocí zádové desky vyprostili ze zničeného vozu ven a předali zdravotníkům ZZS. Mezitím u nehody přistál vrtulník LZS, do kterého byla zraněná osoba hasiči přenesena. Zároveň s vyproštěním jednotka HZS provedla zajištění místa nehody a zabezpečení obou havarovaných aut proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

Po půl jedné odpolední, kdy byly ukončeny záchranné práce, velitel zásahu odeslal rychlý zásahový automobil zpět na základnu. Na místě zůstala pouze osádka cisterny, která po vyšetření nehody Policií ČR a naložení havarovaného auta na vůz odtahové služby provedla úklid vozovky.

Zásah byl operačním střediskem ukončen krátce před půl třetí odpolední.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet