Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Zbiroze se v roce 2014 hasiči utkali o pohár starosty města, nejlépe se umístili hasiči z Blovic

Po dvou letech se v sobotu 20. září 2014 do Zbiroha sjelo osm jednotek sborů dobrovolných hasičů, aby se zde zúčastnily II. ročníku „Poháru starosty města – soutěže ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.

Jejich cílem bylo předvést nejlepší výkony a prokázat svoji kvalifikovanost pro zásahy, které v reálném životě mnohdy představují hranici mezi životem a smrtí.

Kvality čtyřčlenných soutěžních týmů posuzovali čtyři rozhodčí z Hasičského záchranného sboru České republiky, pro které nebyl ani zdaleka tak rozhodující čas provedení zásahu, jako jeho taktika, technika a způsob poskytnutí předlékařské pomoci.

Nejlépe si se všemi hodnocenými kategoriemi poradili obhájci prvenství z I. ročníku soutěže, kteří do Zbiroha přijeli z Blovic. Změna nenastala ani na druhé pozici. Tu vybojovala jednotka z Votic. Třetí místo obsadilo jedno z družstev domácích hasičů, za které na pozici zdravotníka bojovala jediná ženská účastnice soutěže – členka SDH Zbiroh a budoucí profesionální záchranářka.

Bez ohledu na umístění ocenili rozhodčí velmi dobrou připravenost všech zúčastněných hasičských jednotek pro reálný zásah u dopravní nehody.

Celkové pořadí:

  1. JSDH Blovice
  2. JSDH Votice
  3. JSDH Zbiroh I.
  4. JSDH Zbiroh II.
  5. JSDH Holýšov
  6. JSDH Kralovice
  7. JSDH Zvíkovec
  8. JSDH Železná Ruda

Akce na zbirožském náměstí přilákala i diváky. Pro ně předvedli své hasičské dovednosti ve dvou ukázkách také malí němčovičtí Soptíci. Pro dětské návštěvníky byl zpestřením skákací hrad.

Mgr. Veronika Hodačová
jednatelka sboru
Sdílet