Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči po střetu vlaku s osobním vozem v Lochovicích hodinu a půl vyprošťovali zraněnou osobu několika sadami nástrojů

Jednotky HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun a Hořovice ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou, Policií ČR a jednotkami HZS podniku SŽDC ze stanic Praha a Plzeň zasahovaly u dopravní nehody osobního automobilu a vlaku v Lochovicích.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o těžkou dopravní nehodu osobního automobilu a osobního motorového vlaku. Osobní vlak následkem nehody vykolejil, osobní automobil zůstal těžce zdemolován v úzkém prostoru mezi vlakem a zábradlím železničního mostu.

V osobním automobilu zůstala zaklíněná řidička, kterou bylo nutné vyprostit. Na vyprošťování bylo nutné nasadit několik sad vyprošťovacího zařízení, místo události se nacházelo ve výšce asi 8 metrů nad hladinou řeky Litavky. Po komplikovaném a náročném téměř 90 minutovém vyprošťování, byla řidička předána zdravotnické záchranné službě a po stabilizaci transportována vrtulníkem do nemocnice.

Před návratem jednotky HZS SČK ze stanice Beroun na základnu bylo místo zásahu předáno jednotce HZS podniku SŽDC. Na místě události v současné době probíhá vyprošťování automobilu a nakolejení osobního motorového vlaku.

Poděkování za pomoc při záchranných pracích patří vojákům AČR z druhé roty Čestné stráže, Posádkové velitelství Praha, kteří náhodně projížděli místem události.

Zálohu stanice Hořovice zajišťovala jednotka SDH Komárov a jednotka SDH Zdice zálohovala dálnici D5.

Ing. Pavel Šimek
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
Sdílet