Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Lachovic havaroval kamion se dřevem, skončil na boku tři metry pod úrovní vozovky

Profesionální hasiči ze stanice Frymburk vyjeli společně s jednotkou SDH obce Vyšší Brod k obci Lachovice, kde byla ohlášena dopravní nehoda nákladního automobilu.

Jako první k nehodě dorazila dobrovolná jednotka, jejíž velitel po provedeném průzkumu podal na operační středisko HZS zprávu, že se jedná o nehodu nákladního vozu značky Scania s návěsem, na kterém byly naloženy klády dřeva. Vůz po nehodě zůstal ležet na pravém boku přibližně tři metry pod úrovní vozovky a přibližně tři metry od řeky Vltavy.

Řidič vozu utrpěl zranění, převzali si ho k ošetření zdravotníci ZZS.

Zasahující hasiči provedli u Scanie protipožární opatření a pomocí připravených nádob a sorpčních materiálů zamezili úniku provozních kapalin. Jako posilové jednotky k nehodě vyjeli s dalším vozem a automobilovým jeřábem českokrumlovští a českobudějovičtí hasiči.

Dále byl zajištěn vyvážecí stroj na vyložení dřeva z převráceného auta a další vůz na jeho odvoz. Zároveň majitel povolal vyprošťovací techniku, pomocí které byla převrácená Scania postavena zpět na kola. Hasiči pak zásah ukončili úklidem vozovky v místě nehody.

Jednotka HZS u nehody kromě ZZS spolupracovala s Policií ČR a pracovníky Povodí Vltavy, a. s., a odboru životního prostřední příslušného městského úřadu.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet