Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prvního ročníku TFA ŽĎAS, a.s se zúčastnilo celkem 31 závodníků

V sobotu 25. 10. 2014 se od 10:00 uskutečnil před hlavní vstupní budovou firmy ŽĎAS 1. ročník soutěže v TFA ŽDAS, a.s. , pořádaný podnikovou jednotkou hasičů.

Ve startovní listině bylo přihlášeno celkem 31 závodníků. Na start se postavilo 28 mužů a 3 ženy. Pořadatelé připravili kombinovanou náročnou trať z kopce do kopce.

Ihned po startu závodníci museli oběhnout metu s dvěma naplněnými kanystry, poté je čekal stojatý hammerbox kde museli celkem 80 údery splnit úkol. poté následovalo smotání 20 metrové hadice B a umístit ji do připravené bedny tak, aby hadice z ní nepřečnívala.

Po splnění tohoto úkolu následoval ležatý hammerbox a dále prolezení tunelu s kanystrem tam i zpět. Dalším úkolem bylo vylézt po žebříku na připravené lešení a vytáhnout na něj kanystr s vodou a vrátit se zpět dolů, kde již čekala náročnější část trati, která byla mírně do kopce. Zde museli závodníci přemístit okolo mety 75 kg vážící figurínu.

Poté následovalo roztažení 2×2 kusů hadic B o délce 40 m. Předposlední překážkou, kde si mnozí sáhly až na dno svých sil bylo překonání 2 metry vysoké bariéry. Poslední překážkou bylo překonat tzv. pavouka, úkol spočíval v tom, že závodník musel rozšroubovat karabiny s lanem a pavoukem projít až ke konečnému cíli.

I když bylo velice chladné počasí závody probíhaly v rychlém tempu a tak za 4 hodiny začalo vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích muži a ženy.

Velké poděkování za hladký proběh soutěže zaslouží všichni členové realizačního týmu z jednotky Hasiči ŽĎAS, firmě ŽĎAS, a.s. a Požární bezpečnost s.r.o. za ceny do soutěže a podpoře soutěž uspořádat a servru Požáry.cz za propagaci.

Dále děkujeme všem závodníkům za to, že se zúčastnili a doufáme, že příští rok se ještě ve větším počtu závodníků zase sejdeme.

Sdílet