Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Třebíčsku se ve čtvrtek odpoledne střetl traktor táhnoucí cisternu s kejdou s osobním vozem

Ve čtvrtek v 15.24 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda traktoru táhnoucího cisternu s kejdou a osobního vozidla na komunikaci u obce Vladislav na Třebíčsku. K nehodě vyjeli třebíčští profesionální hasiči s cisternovou automobilovou stříkačkou.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Obě vozidla ale skončila mimo komunikaci a na jejich vyproštění si velitel zásahu vyžádal jeřáb z třebíčské stanice. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu výrazně omezen a hasiči do příjezdu policistů řídili v místě dopravu. Obsah cisterny hasiči pomohli majiteli přečerpat do náhradního cisterny.

Po osmé hodině večer se započalo s vyprošťováním havarovaných vozidel za pomoci jeřábu. O hodinu později byly již následky dopravní nehody zcela odstraněny a provoz na komunikaci plně obnoven. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet