Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Špatná instalace kouřovodu způsobila v Lázech požár, rychlý zásah zabránil větším škodám

V 12:46 hodin byl na základě oznámení požáru objektu dílny v části obce Loučka – Lázy vyhlášen požární poplachu jednotce profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí a současně i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Kunovice, Podhradní Lhota a Loučka. Následně byla povolána i jednotka dobrovolných hasičů obce Podolí.

Po příjezdu jednotek na místo zásahu bylo upřesněno, že došlo k požáru části dřevěné stropní konstrukce hospodářského přístavku rodinného domu, který byl také využíván jako dílna a pro chov drůbeže. Jako první zasahovali samotní majitelé, kterým se požár podařilo včas lokalizovat. Hasiči provedli dohašení a ochlazení požárem zasaženého prostoru.

V 13:34 hodin, necelé půl hodiny po příjezdu první jednotky, byla na operační středisko ohlášena konečná likvidace události.

Samotná příčina požáru byla zřejmá na první pohled. Ke vzniku požáru došlo v prostoru průchodu kouřovodu dřevěnou stropní konstrukcí objektu. Díky rychlému zásahu nezpůsobil požár větší škodu. Majitel ji vyčíslil na tisíc korun.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet