Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za obcí Všechov na Táborsku došlo k tragické nehodě osobního automobilu, řidič po nárazu do stromu zemřel

Za obcí Všechov ve směru na Jistebnici zasahovali od 16:21 hodin profesionální hasiči ze stanice Tábor společně s Policií ČR a ZZS u dopravní nehody osobního automobilu.

Jednalo se o vůz tovární značky Ford Escort combi, ve kterém po nárazu do stromu zůstal zaklíněný řidič. Zasahující hasiči do vozu vnikli přes sedadlo spolujezdce a okamžitě řidiči nasadili krční límec a zahájili resuscitaci, a to až do doby příjezdu ZZS.

Poté za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení vytvořili přístup zdravotníků ZZS k řidiči. Následným odstřižením sloupku Fordu ze strany řidiče pak na zádové desce řidiče vyprostili a transportovali jej do sanitky. Zde zdravotníci ZZS stále pokračovali v resuscitaci. Bohužel zranění řidiče nebyla slučitelná se životem a i přes veškerou snahu všech záchranářů lékař ZZS konstatoval smrt. Zároveň se záchrannými pracemi jednotka HZS provedla zajištění místa nehody.

V rámci likvidačních prací hasiči osvětlovali místo nehody, posypali vyteklé provozní kapaliny na vozovce sorbentem a řídili provoz na komunikaci. Ta byla v místě nehody zcela uzavřena. Po naložení havarovaného Fordu na vůz odtahové služby jednotka HZS dokončila úklid vozovky.

Příčinu nehody šetří Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet