Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičům se nedaří nakupovat techniku ze strukturálních fondů Evropské unie, spousta výběrových řízení bude vypsána znova

Již od prvopočátku sledujete na našem serveru POŽÁRY.cz jedinečný seriál, představující plánované nákupy techniky z Integrovaného operačního programu Evropské unie v roce 2014. V rámci projektu „Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení povodní“ by měla být pořízena technika téměř za půldruhé miliardy korun.

Vybrat vhodnou techniku se však nedaří. Velká část výběrových řízení končí tím, že se do něj buď nepřihlásí žádný zájemce, nebo se přihlásí dodavatel pouze jeden, což je dle platné legislativy rovněž důvodem ke zrušení výběrového řízení. Ta se tak budou muset vypsat znova, čímž se prodlužuje termín dodání a komplikuje se i samotné čerpání financí.

Přečtěte siProjekt "Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení povodní" přinese hasičům novou techniku téměř za půldruhé miliardy korun

V současné době jsou například z výše uvedených důvodů zrušeny zakázky na automobilové jeřáby, obojživelná vozidla, dopravní automobily, zemní stroje, protipovodňové kontejnery, zařízení pro dálkovou dopravu vodymotorové čerpací stanice.

Sdílet
Seriál: Technika HZS ČR z Integrovaných operačních programů