Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě na Opavsku zůstal ve vozidle zaklíněný řidič, vrtulník ho transportoval do nemocnice

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v úterý 25.11. odpoledne u vážné dopravní nehody na Opavsku. Střet osobního vozidla s nákladním byl operačnímu středisku ZZS ohlášen ve tři čtvrtě na čtyři s tím, že na místě se nalézá zraněný v bezvědomí. Na pomoc, do obce Brumovice, byly neodkladně vyslány pozemní posádky ze stanoviště v Opavě a také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Řidič osobního automobilu zůstal zaklíněn v útrobách vozu, v době zásahu záchranářů byl při vědomí. Posádky ZZS jej před samotným vyprošťováním, které bylo značně náročné, zajistily podáním léků. Následně byl pomocí scoop rámu uložen do vakuové matrace. Prvotní lékařské vyšetření ukázalo poranění v oblasti hrudníku a břicha, také dolní končetiny, vyloučit nebylo možno ani další zranění.

Po ošetření a přípravě k transportu byl čtyřiačtyřicetiletý muž převzat na palubu vrtulníku a letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice. Letečtí záchranáři jej předali do péče týmu tamního urgentního příjmu.

Foto: Peter Soós

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet