Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hati se uskutečnil 10. ročník soutěže s názvem TFA Hať 2019, součásti seriálu soutěží „TFA Prajzská liga“, proběhne počátkem září

V sobotu, dne 7. 9. 2019 se v Hati (okres Opava) uskutečnil ve sportovním areálu Základní školy již desátý ročník soutěže „TFA Hať 2019“.

Pro závodníky byla připravena trať, která ověřila jak jejich sílu, tak vytrvalost. Po odstartování závodník doběhl ke smotaným hadicím „B“, uchopil je a provedl roztažení na cca 40 metrů, kde musel odložit proudnice do vyhrazeného prostoru.

Následně se přesunul k Hammer Boxu, kde provedl střídavě 30 úderů nahoru a dolů. Poté uchopil 50 kg figurínu a provedl její transport na vzdálenost cca 30 metrů. Dále uchopil dva 20 kg barely a přemístil je na stejnou vzdálenost.

Po této disciplíně následoval výstup na věž, do výšky 8 metrů a vytažení 10 kg závaží. Po této disciplíně čekal na závodníky cca dvě stě metrový běh. Nejprve museli proběhnout vnitřními prostory školy, vyběhnout do druhého patra a poté běžet zpět.

Poslední překážkou, která prověřila připravenost závodníků byla dvou metrová bariéra. Po jejím překonání již následoval doběh do cíle.

Závodu se mohli zúčastnit příslušníci HZS ČR, zaměstnanci HZS podniků, členové jednotek PO obcí jak z České republiky, tak z Polska. Letošní ročník byl zařazen do seriálu soutěží „TFA Prajzská liga“. Startovalo se tedy v kategoriích dorost, muži do 35 let a muži nad 35 let. Do závodu se přihlásilo třicet šest závodníků.

V kategorii dorost skončil na třetím místě Matyáš Ďurina z SDH Bohuslavice, na druhém místě se umístil Jiří Merta z SDH Brušperk a vítězem dorostenecké kategorie se stal Michal Jelínek z HS Rajhrad.

V kategorii muži do 35 let skončil na třetím místě Zdeněk Janoš z SDH Hať, druhý skončil Adam Lukáš z SDH Šilheřovice a první místo vybojoval Petr Tešnar z SDH Horní Lhota (HZS Moravskoslezského kraje).

V kategorie muži nad 35 let se na třetím místě umístil Tomáš Goldenstein z SDH Bobrovníky, druhou příčku obsadil Miroslav Hanel z SDH Darkovice a první místo obsadil Marcin Zdzieblo z KM PSP Žory (Polsko).

Putovní pohár, který byl pro letošní jubilejní desátý ročník zakoupen nový, si odvezl po obhajobě loňského vítězství Marcin Zdzieblo z KM PSP Žory z Polska.

Vítězům blahopřejeme!

Závod „TFA Hať 2019“ byl v letošním ročníku zařazen do seriálu soutěží „TFA Prajzská liga“. Výsledky se tedy započítávají do hodnocení celé ligy.

Velké díky patří sponzorům, kteří se podíleli na finanční a materiální podpoře této soutěže. Soutěž byla financována z rozpočtu Moravskoslezského kraje, z rozpočtu obce Hať. Dále se na financování podílelo Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje. Dalšími, kteří podpořili tento závod jsou SDH Hať, firma CANIS, firma SAO Computers, firma ELOM s.r.o., Avon Frýdek Místek – Dorota Musiolová.

Mediální podporu zajišťoval hasičský web Pozary.cz a regionální televize CRTV.cz a Hlucinsko.tv.

Ing. Zdeněk Janoš

jednatel SDH Hať


Foto: Kamil Bančík
Sdílet
Přiložené soubory
tfa 2019_bodovani_hat.pdf zobrazit online PDF 606 kB
tfa 2019_Vysledovka_Hat.pdf zobrazit online PDF 2 MB