Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší bouřka na Vysočině

V souvislosti se včerejším deštěm vyjížděli hasiči na Vysočině k 28 událostem – jednalo se o poskytnutí technické pomoci. Nejvíce událostí evidujeme na Pelhřimovsku a to osmnáct. Hasiči vyjížděli k popadaným stromům, které zcela nebo částečně bránily v provozu na komunikacích a také k čerpání vody ze zatopených sklepů rodinných domů.

V souvislosti se včerejším deštěm vyjížděli hasiči na Vysočině k 28 událostem – jednalo se o poskytnutí technické pomoci. Nejvíce událostí evidujeme na Pelhřimovsku a to osmnáct. Hasiči vyjížděli k popadaným stromům, které zcela nebo částečně bránily v provozu na komunikacích a také k čerpání vody ze zatopených sklepů rodinných domů. Při bouřce nepřišel nikdo o život a ani nikdo nebyl zraněn. Včerejší bouřka však za sebou zanechala tři požáry

V 21:31 hod došlo k požáru stožárového transformátoru v Chotěměřicích na Havlíčkobrodsku. Škoda byla vyčíslena na 500 000,– Kč. Na místě události zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ledeč nad Sázavou a jednotky dobrovolných hasičů z obce Kožlí a Hněvkovice.

Ilustrační foto - internet



Ve 21:44 hod byl ohlášen požár pařezu v obci Vlásenice na Pelhřimovsku. Na místo události vyjela jednotka dobrovolných hasičů z Rynárce, která na místě zjistila, že se jedná o požár stromu po úderu blesku. Požár se obešel beze škody.

Ve 04:49 hod vzplál izolant a dřevěný sloupek ve Vlkově na Žďársku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš. Příčinou tohoto požáru byl také úder blesku. Plameny napáchaly škodu ve výši 10 000,– Kč.



Havlíčkobrodsko – výběr z událostí

V 18:23 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod k odstranění popadaných stromů na komunikaci vedoucí z Květinova ve směru na Radňov.

V 18:36 hod vyjeli profesionální hasiči ze stanice Humpolec do Věže na Havlíčkobrodsku k odstranění stromů, které hrozily pádem na chaty v chatové oblasti rybníku Kachlička.


Pelhřimovsko – výběr z událostí

Ve 20:56 hod spadly stromy na komunikaci mezi Červenou Řečicí a Čakovicemi. Komunikace byla neprůjezdná. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Pelhřimov.

Ve 20:56 hod padly tři stromy na silnici za Červenou Řečicí. Komunikace byla neprůjezdná. Místní jednotka dobrovolných hasičů provedla odstranění.

Ve 21:45 hod vyjeli hasiči do Počátek na ulici Žirovnická k čerpání vody ze zatopeného sklepa. Na místě zasahovala místní jednotka dobrovolných hasičů.

Ve 22:05 hod padl strom přes komunikaci za obcí Čížkov ve směru na Tábor. Komunikace byla částečné průjezdná. Profesionální hasiči ze stanice Pelhřimov provedli odstranění stromu.

Ve 23:05 hod padl strom přes komunikaci vedoucí z obce Senožaty ve směru na Humpolec. Na místě zasahovala jednotka dobrovolných hasičů z Košetic.

Žďársko – výběr z událostí

V 01:00 hod vyjeli místní dobrovolní hasiči k čerpání vody ze zatopeného sklepa rodinného domu do Březí nad Oslavou.

V 05: 22 hod spadlý strom zcela zablokoval komunikaci vedoucí z Nové Zhoře ve směru na Stráneckou Zhoř. Odstranění provedla jednotka profesionálních hasičů z Velkého Meziříčí.



Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina 

-kow-

Sdílet