Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva deštivé dny

Tak zase dva

Předcvičovatelé
dny pohromadě. Nesmíte se zlobit, přeci jenom vždycky má přednost potřeba vašich dětí abychom se jim věnovali před tím, abyste měli vždycky ty nejnovější „hot news".

Tak zase dva dny pohromadě. Nesmíte se zlobit, přeci jenom vždycky má přednost potřeba vašich dětí abychom se jim věnovali před tím, abyste měli vždycky ty nejnovější „hot news". Na včerejšek byl domluven fotbal s místními borci. Ti dostali jedinou podmínku. Dorazit s družstvem namíchaným holky, kluci, malí, velcí. Celé dopoledne bylo ve znamení příprav. Až jsme byli překvapeni, jak to děti vzali zodpovědně a co všechno si připravili. K dispozici bylo občerstvení „Na hřišti", profesionální záchranáři i se sanitkou (kolečko v žlutočerveném záchranářském provedení). Poločas vyplnily vášnivé roztleskávačky. Děti mysleli opravdu na všechno, zařídily lavičky pro domácí i hosty, vyrobily si rohové praporky, prostě všechno. Nakonec zvítězili domácí (jako my), ale dlouho jsme měli na mále, muselo se prodlužovat, ale nakonec jsme vstřelili šestý gól a večer si mohli udělat oslavný večer, kterému kralovala píseň We are the champions. Naše křepčení jsme přerušili pouze na výpravu za Fatal. Bohužel jsme jí na jejím tajemném místě nenašli. Ale čekala na nás v táboře. Prozradila nám, že ji vlastně kouzelník zaklel, požádala nás o své vysvobození a poradila nám, jak ho zničit. Potom jsme se ale vrátili do naší oslavné haly a pokračovali dál. K tanci nám hráli umělci z Prahy – profesionální country kapela, která měla připraveny písničky, které všichni bezpečně známe, tak se nám to moc líbilo.

Dneska je celý den ve znamení ničení kouzelníka. Pravda, dopoledne jsme se na to museli povinně vymydlit. Už pár dní nás tu sem tam chytne nějaká přeháňka a tak na zničení celého zla by možná stačily naše vlastní ponožky. Odpoledne ale vše vypuklo. Na nedalekém stromě jsme našli v hnízdě vejce, ve kterém čaroděj ukrývá svou moc, získali zlatý kámen z jeho hole, o který ho musíme rozbít, všechno probíhalo hladce. Ale ouha, ozval se z lesa čarodějův hlas. Unesl Fatal a chce ji za vejce vyměnit. Nejsme ale žádný béčka a čaroděje převezeme. Momentálně po táboře pobíhá množství dětí zapatlaných od sádry, pokoušejících se vyrobit falešné vejce. Sádru mají až za ušima, ale baví je to. K výměně má dojít večer. Tak nám držte palce.

Text: Radka
Foto: Já

-kuw-

Sdílet
Seriál: Tábor HZS Praha