Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K nehodě dvou osobních aut poblíž Březnice letěl vrtulník, vozidla se střetla čelně

Dne 9. 2. 2015 v 8:49 h byla vyslána jednotka stanice HZS Příbram a JSDHO Rožmitál pod Třemšínem k dopravní nehodě na silnici č. 19 mezi obcemi Březnice a Počaply.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o střet dvou osobních vozidel. V jednom z aut cestovala řidička s malým dítětem a ve druhém sama řidička. Dítě v době příjezdu příbramské jednotky bylo už v péči otce a naštěstí nejevilo žádné známky vážnějšího zranění. Obě řidičky ale byly ve svých vozidlech zaklíněny.

Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou bylo provedeno vyproštění řidičky ze zdemolovaného vozu. Druhá žena byla vyproštěna bez použití vyprošťovacího zařízení. Na místo byl povolán vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval jednu z řidiček do nemocnice. Druhou odvezla do nemocnice sanitka.

Po vyšetření nehody Policií České republiky jednotka HZS Příbram spolupracovala s odtahovou službou při nakládání havarovaných vozidel a poté uklidila komunikaci.

por. Bc. Pavel Šušola
územní odbor Příbram
HZS Středočeského kraje
Sdílet