Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Historie časopisu 150 HOŘÍ a jeho šesté číslo

V šestém čísle časopisu 150 se na začátku seznámíme s dnes již dobře známým polygonem, který využívá OÚPO Brna a nachází se v Bučovicích. Následuje 1. řádný sjezd původně Federálního odborového svazu požárníků z povolání, který se konal 24 a 25 května 1991 v Bratislavě.

V šestém čísle časopisu 150 se na začátku seznámíme s dnes již dobře známým polygonem, který využívá OÚPO Brna a nachází se v Bučovicích.

Následuje 1. řádný sjezd původně Federálního odborového svazu požárníků z povolání, který se konal 24 a 25 května 1991 v Bratislavě.

Dalším článkem nazvaným Léto plné sportu je článek věnovaný Mistrovství ČR v požárním sportu, které se konalo v Brně. Část se ho dokonce konala na učilišti.

Následující dvoj strana je dobrým pomocníkem technikům, velitelům a strojníkům. Každý zde zmiňovaný zde najde rady a pomoc při zřizování požárních hlídek, při hašení požárů a rady s údržbou techniky.

Dále se zde dočtete o problémech o kterých se zde rozpovídal náčelník SOS Sboru PO Strakonice mjr. PO ing. František Hrach

V prostřední části časopisu je představení dnes již velice dobře známého veletrhu Pyros, který se původně jmenoval Pyromeeting a uskutečnil se 20. až 24 června 1991.

Novinkou, která se nikdy nedostala do finální části a tím myslím do výroby je představení hasicího transportního vozidla Flan. Mělo se jednat o tank, který měl možnost výměny kontejnerů., které měli být normalizované a schopnost dovést je na místo by bylo jednoduší. Bohužel k postavení tohoto vozidla dle mích informací nikdy nedošlo a u nás je znám pouze hasičský tank SPOT 55.

Dopodrobna je zde rozepsán zásah ke kterému došlo 9. března 1991 na dětské neurologii ve Fakultní nemocnici J.G.Mendela v Brně. Došlo zde k požáru půdních prostor a dvou místností, při požáru se naštěstí nikdo nezranil a celý zásah nakonec dopadl dobře.

Jako vždy si můžete stáhnout velé číslo ve formátu PDF v příloze.


-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
Část druhá zobrazit online PDF 12 MB
Část první zobrazit online PDF 14 MB