Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Historie časopisu 150 HOŘÍ a jeho sedmé číslo

V úvodu dalšího již sedmého čísla časopisu 150 hoří se představují hasiči z dánského města Kodaně. Zde se třeba dozvíme, že pracují také ve 24 hodinovém režimu jako u nás, jen s tou změnou, že v Dánsku jsou 4 směny oproti naším třem.

Dalším článkem navazujícím na zahraniční reportáž, je článek o dětském ráji – tak je nazváno dnes již velice dobře známé školící středisko zvané Roučmídův mlýn, které se nachází ve Středočeském kraji.

Po-té následuje dvou strana věnovaná bezpečnosti a riziku práci v požární ochraně. Jsou zde podrobně rozepsána povinnosti a práva velitele zásahu.

Na následujícím dvoulistu je opět jedna reportáž ze zahraničí, která je věnována hasičům v Torontu. Je zde rozhovor s tehdejším šéfem Fire Academy Johnem Barbenem, který krátce představuje svojí akademii .

Článek s názvem Strážní andělé nad propastí nám představuje pražské hasiče z centrální stanice v Sokolské ulici, kteří se začali jako jedni z prvních vybavovat pro zásahy nad volnou hloubkou.

Čtrnáctá strana je věnována činnosti jednotky požární ochrany při havárii nebezpečných látek , je to opět jedna z pomocných rad velitelům u zásahu, kterou pro časopis píše Ing. Zdeněk Hanuška.

V tomto čísle je jako již v předchozích detajně rozepsán i jeden z mnoha zásahů, u kterých hasiči zasahovali. Tentokrát je věnován zřícení třípodlažní budovy v Uherském Hradišti. K neštěstí došlo 23. listopadu 1984 a při neštěstí bylo usmrceno 17 osob, více v samotném článku, který najdete na straně 16.

Tolik stručný obsah sedmého čísla časopisu 150 hoří, které si samozřejmě můžete opět stáhnout v příloze.

-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
První část zobrazit online PDF 11 MB
Část druhá zobrazit online PDF 9 MB