Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První ročník inline závodu v Račicích si podmanil mladíček Golc

Bude dostatek závodníků? Klapne počasí? Pojede se? Všechny obavy vzaly hned za své a na start prvního ročníku inline závodu Firespeed Race 2017 v Račicích se dne 7. června 2017 postavilo více než 20 bruslařů z několika krajů. Mezi muži dominoval Karel Golc z Moravskoslezkého kraje, mezi ženami Květoslava Valentová z HZS hl. m. Prahy.

I přes nárazový vítr zastihlo závodníky v Račicích skvělé počasí. Na široké a hladké trati si to inlinisté rozdali ve třech disciplínách. V individuálních závodech na 5 km a 10 km a ve smíšených dvojicích na vzdálenost 5 km.

V mužské kategorii na 5 kilometrů zvítězil suverénně Karel Golc v parádním čase 9:46 min, s odstupem necelých tří minut následován Pavlem Krobem z HZS hl. m. Prahy a Vladimírem Veselým z HZS Neratovice. Na distanci 10 km se odehrál dramatický souboj mezi trojicí Golc, Kovář a Míka. První dva jmenovaní si to rozdali ve finiši a doslova o prsa zvítězil muž dne Karel Golc z JSDH Pustkovec. Petr Kovář z Pardubického kraje bral skvělé druhé místo a Jan Míka z Ústeckého kraje doplnil trojici na stupních vítězů.

Ženy absolvovaly pouze 10 kilometrovou distanci a souboj to byl ryze pražský. Nejlépe si vedla Květoslava Valentová v čase 24:36 min, na druhém místě dojela Olga Krobová a na třetím Petra Tučková. Všechny dámy reprezentovaly HZS hl. m. Prahy.

Třešničkou vydařeného dne byl závod “smíšených” dvojic na 5 km. Skvěle zafungovala spolupráce Víta a Květy Valentových z HZS hl. m. Prahy, kteří proťali cílovou rovinku jako první. Na druhém místě v minimálním odstupu dojela jediná mužská dvojice Golc, Havelna a na třetím místě se v cíli ukázala sympatická dvojka z MV – GŘ HZS ČR Pavel Stošek a Veronika Klášterková.

Vítězům gratulujeme, ale především všem děkujeme za účast. Děkujeme HZS hl. m. Prahy za finanční podporu akce a panu plk. Klegrovi, náměstkovi IZS HZS hl. m. Prahy, za účast a předání cen nejlepším závodníkům. Velké díky patří též mediálnímu partnerovi POŽÁRY.cz. Úplně největší poděkování však patří organizátorce akce Ivetě Kroulíkové z SK pražských hasičů , z.s.

Výsledky najdete v příloze článku.

Vít Valenta
HZS hl. m. Prahy
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina.xlsx zobrazit online XLSX 13 kB