Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FK Jablonec věnuje vrchol jara hasičům, na zápas proti mistrům z Plzně dorazí i hasičská technika

Třetí ročník projektu „Jablonec hasičům" je tu! Vzájemná spolupráce Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ÚO Jablonec nad Nisou s FK Jablonec pokračuje i v roce 2017. Vedení fotbalového klubu FK JABLONEC hasičům věnuje jako poděkování za obětavou a náročnou práci domácí utkání, tentokrát s FC VIKTORIA PLZEŇ.

Utkání se odehraje v sobotu 6. 5. 2017 od 14:00 na fotbalovém stadionu v areálu Střelnice v Jablonci nad Nisou.

Samotnému utkání budou předcházet dvě zajímavé aktivity, do kterých se mohou zapojit nejen příznivci klubu ale celá jablonecká veřejnost. Pro členy Dětského fanklubu je připravena výtvarná soutěž s hasičskou tématikou o zajímavou cenu. Ostatní se mohou s námi podělit o vlastní pozitivní zkušenosti s činností hasičů a zaslat nám svůj příběh.

Každý rok vyzdvihujeme několik vybraných hasičů při slavnostním ceremoniálu ligového utkání. Ale celý projekt má daleko větší rozměr a chceme, aby se do něj zapojila i veřejnost a naši fanoušci. Hrdinů je totiž daleko víc. Může na ně vzpomenout kdokoliv a poděkovat jim tím, že se s námi podělí o svůj příběh.

Chceme také myšlenku úcty hasičům předat mezi mládež a ukázat dětem, co hasiči podstupují každý den,

okomentoval doprovodné aktivity projektu Jablonec hasičům 2017 tiskový mluvčí klubu Štěpán Hanuš.

Projektem Jablonec hasičům oceňuje jablonecký klub zásluhy dobrovolných i profesionálních hasičů už od léta 2015.

Načasování kampaně nám po nepovedeném víkendu sice úplně nenahrává, přesto nechceme ustoupit z plánovaných aktivit, které mají rozměr i mimo fotbalový trávník. Stejně jako v minulých letech chceme vzdát hold všem příslušníkům hasičského záchranného sboru, kteří často nasazují vlastní životy za záchranu našeho zdraví či majetku.

Utkání proti Plzni jsme zvolili již před několika týdny a věříme, že celá akce bude mít důstojnou kulisu,

řekl Štěpán Hanuš na startu kampaně.

Zástupci hasičů si spolupráci s jabloneckým klubem nemohou vynachválit, což potvrzují slova Jiřiny Brychcí, starostky Okresního sdružení hasičů Čech z dnešního setkání se zástupci FK:

Klubu i jabloneckým fotbalistům patří velké poděkování. Jsme rádi, že můžeme být i u něčeho jiného než u požárů. Je to pro nás takové hezké odbočení od naší práce.


Podobně vidí započatou spolupráci i plk. Ing. Petr Bartoň, ředitel Územního odboru Jablonec n. N. HZS Libereckého kraje:

Spojení sportu a hasičství se nabízí. Jsme rádi, že naše společná akce pokračuje i letos a zrovna při tak atraktivním zápase s Plzní. Věřím, že konečným výsledkem uspokojíme naše fanoušky,

nezapřel vtah k jabloneckému fotbalu Bartoň.


Za podporu jsme rádi. Ta spolupráce je příkladná. Všichni si jejich práce musíme vážit. Vyjíždějí k určitým krizovým situacím a nikdo z nás neví, kdo se kdy v jaké situaci vyskytne a bude jejich pomoc potřebovat,

uvedl jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

Všichni návštěvníci budou při sobotním utkání moci obdivovat zajímavosti z hasičské profese. Co přesně bude na stadionu k vidění doplňuje opět ředitel územního odboru Petr Bartoň:

Přivezeme historickou ale i současnou moderní techniku, kterou nyní využíváme. V areálu stadionu diváci najdou stanoviště, na kterých budeme představovat naši aktivitu a osvětu tak, aby široká veřejnost měla představu o naší náplni práce.


Doprovodný program bude probíhat před zápasem i v poločase sobotního utkání.

Kromě předváděné hasičské techniky bude pro diváky připravena tradiční fanzóna, která bude nyní rozšířena i do prostor atletického stadionu.

Samotnému zápasu bude předcházet slavnostní ceremoniál, kde bude za své zásluhy oceněn dlouholetý člen dobrovolných i profesionálních hasičů pan Jan Šefr,

naznačil další detaily sobotního odpoledne na jablonecké Střelnici tiskový mluvčí FK Jablonec Štěpán Hanuš.

Sdílet