Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V. ročník soutěže „O pohár města Rosic“ ve vyprošťování vyhráli hasiči z Boskovic

V Rosicích se 30.09.2017 us­kutečnil V. ročník poháru města Rosic ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Z devíti družstev byli nejlepší hasiči z Boskovic, Brna a Tišnova. Soutěž pořádala požární stanice v Rosicích s podporou města Rosice.

Letošního ročníku se účastnilo 8 družstev jihomoravských profesionálních hasičů a hosté z Českého Krumlova. Čtyřčlenné soutěžní týmy měly pod dohledem rozhodčích za úkol vyprostit figurantku z havarovaného vozidla. Kromě času však hrála důležitou roli také taktika, první pomoc nebo používání osobních ochranných prostředků.

Soutěžní družstvo dopředu neznalo nehodu, se kterou se musí vypořádat. V průběhu přípravy se totiž muselo odebrat do „izolace“. Soutěž se tak blíží zásahu u skutečné dopravní nehody a tím také přispívá k přípravě hasičů na řešení podobných reálných situací.

První místo vybojovali hasiči z Boskovic a odvezli si tak putovní pohár, který mohou příští rok obhajovat. Druzí skončili brněnští hasiči ze stanice Lidická. Třetí místo patří týmu z Tišnova.

Kompletní pořadí: Boskovice Lidická Tišnov Hustopeče Vyškov Rosice Český Krumlov Židlochovice Pohořelice

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet