Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA CUP Mrač 2009 je minulostí

V sobotu 16. května uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Mrači již 2. ročník silového víceboje jednotlivců TFA CUP Mrač 2009. Stejně jako v minulém roce byla dějištěm soutěže mračská náves, která byla z tohoto důvodu po celý den uzavřena.

V sobotu 16. května uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Mrači již 2. ročník silového víceboje jednotlivců TFA CUP Mrač 2009. Stejně jako v minulém roce byla dějištěm soutěže mračská náves, která byla z tohoto důvodu po celý den uzavřena. V 8 hodin ráno začala příprava soutěžní tratě a od 9:30 hodin registrace závodníků do 3 kategorii – Hasiči s DT, Hasiči bez DT a Ženy. Celkově se zaregistrovalo 16 soutěžících. Dva z borců se dokonce rozhodli pro absolvování kategorie bez DT a následně i s DT.

Po 10 hodině odpolední byla soutěž oficiálně zahájena. Mezi hosty, kteří přijeli podpořit soutěžící i organizátory akce byl také ředitel ÚO HZS Benešov pplk. Ing. Josef Setnička. Následně po zahájení soutěžního klání se všichni závodníci seznámili s tratí a jednotlivými soutěžními disciplínami.

Hasiči soutěžili v těchto silových disciplínách: roztažení dvou proudů B do mírného svahu na vzdálenost 60m na sucho, dále následovalo smotání dvou hadic B do kotouče a jejich přenesení do vyznačeného prostoru, pomocí úderů palicí přesunout pneumatiku na vzdálenost 2m a přemístit dva 20kg kanystry na vzdálenost 80m, překonat 2m bariéru vlastní silou, připojit půlspojky C k rozdělovači, přemístit 70kg figurínu na vzdálenost 20m a na závěr natáhnout zavodněné vedení C na vzdálenost 20m. Pro ženy byla trať upravena takto: na začátku roztáhnout dva proudy B na vzdálenost 30m na sucho, pokračovalo se smotáním dvou hadic B do kotouče a jejich následným přenesení do vyznačeného prostoru, v hammer-boxu vykonat 80 úderů 3kg palicí, přesunout dva 10kg kanystry na vzdálenost 80m, připojit půlspojky C k rozdělovači, přemístit hadice B svázané v harmonice na vzdálenost 20m a to vše zakončit natažením zavodněného vedení C na vzdálenost 10m.

Jako první si trať vyzkoušeli soutěžící v kategorii Hasiči bez DT. Do této kategorie se přihlásili celkem 3. Bohužel, vzhledem k fyzicky náročných soutěžním disciplínám dokončili kategorii bez DT pouze 2 z nich. Tuto kategorii vyhrál Pavel Škvor ze SDH Mrač s časem 4 minuty 10 vteřin. Dále soutěžily Ženy, které se letos přihlásily v počtu 4. Bojovaly s velkým nasazením a zlatou medaili si nakonec odvezla Jana Dvořáková ze SDH Turkovice s výsledným časem 3 minuty 13 vteřin. Do třetí, hlavní kategorie Hasiči s DT se přihlásilo celkem 11 soutěžících. V této kategorii prováděli hasiči disciplíny se zapnutým DP a nasazenou maskou. Třetí místo vybojoval Jan Brabec ze SDH Turkovice s časem 5 minut 21 vteřin, 2. místo obsadil profesionální hasič Miroslav Hrubec z Oseku u Rokycan s časem 5 minut 14 vteřin a příčku nejvyšší vybojoval domácí závodník Pavel Škvor ze SDH Mrač s časem 5 minut 01 vteřin.



Celou touto akcí nás prováděl moderátor Jirka Černík a přestávky mezi jednotlivými kategoriemi nám svými vystoupeními zpříjemnily mažoretky z Benešova. Všem soutěžícím blahopřejeme k vynikajícím výkonům a děkujeme za jejich účast. Dále patří náš dík OÚ v Mrači, který nám umožnil uspořádat tuto akci, všem pořadatelům za jejich činnost a samozřejmě i hostům a divákům, kteří nás podpořili svou přítomností. Doufejme, že se příští rok se všemi opět sejdeme na 3. ročníku TFA CUP Mrač 2010.

V příloze je Výsledková listina TFA CUP Mrač 2009.

Pro Požáry.CZ Martina Jehličková, SDH Mrač

-kow-

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina zobrazit online PDF 56 kB