Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest jednotek ze dvou krajů likvidovalo požár zemědělského stavení na Kolínsku

Ve čtvrtek 18. ledna 2018 krátce po půl šesté večer byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár zemědělského stavení v obci Radovesnice II na Kolínsku.

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanic Kolín Ovčáry a Kolín a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Radovesnice II, Žehuň a Žíželice. V rámci mezikrajské pomoci vyjela také dobrovolná jednotka Nové Město nad Cidlinou z okresu Hradec králové.

Jako první se k požáru dostavila místní jednotka, která provedla natažení dopravního vedení a tří útočných C proudů, čímž se jí podařilo požár zčásti lokalizovat. Vzhledem k silnému větru, který v tu dobu přecházel přes území celé republiky, hrozilo rozšíření požáru na přilehlé budovy.

Rychlým zásahem hasiči dostali po pár minutách požár pod kontrolu a následně byla celá část zkontrolována termokamerou a dohašena. Na místě byla do ranních hodin ponechána místní jednotka na dohlídku. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

Uchránit se však podařilo majetek za pět milionů korun. Příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele s největší pravděpodobností nedbalost při manipulaci se žhavým popelem.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet