Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest osob zemřelo po výbuchu v distribučním areálu společnosti Unipetrol v Kralupech nad Vltavou

Středočeský kraj je připraven k promptní a účinné pomoci městu Kralupy nad Vltavou a všem zasahujícím složkám IZS, které v tuto chvíli zasahují v místě výbuchu v distribučním areálu.

Informace o výbuchu, jenž si vyžádal šest mrtvých osob, dostalo vedení kraje ve čtvrtek 22. března 2018 v 10.45 hodin.

U události zasahovalo celkem 8 jednotek hasičů. Hasiči pomáhali ZZS při ošetřování zraněných a následným transportem k vrtulníku.

Celé místo bylo zajištěno – další případný výbuch, nebo požár nehrozil. Při výbuchu nedošlo k žádnému úniku nebezpečných látek.

Přečtěte siOsmikolový kombinovaný hasicí automobil na podvozku MAN TGS dodal hasičům ze Synthosu Rosenbauer

Okamžitě po oznámení této mimořádné události a vyrozumění hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové a radního pro oblast bezpečnosti Roberta Bezděka (ANO 2011), že nedošlo k úniku nebezpečných látek do ovzduší a nehrozí nebezpečí obyvatelstvu, kontaktovali krajští pracovníci krizového řízení město i všechny složky IZS s tím, že je kraj připraven poskytnout jakoukoli pomoc na jejich vyžádání.

Děkuji všem jednotkám Integrovaného záchranného systému za jejich práci v místě této tragické události.

Oceňuji práci každého zasahujícího člena hasičského záchranného sboru, zdravotníka i policisty. Pozůstalým a rodinám, vyjadřuji upřímnou soustrast,

reagovala na informace o šesti zemřelých osobách hejtmanka Jermanová.

Podle informací ředitele Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje plk. Miloslava Svatoše jsou těžce zraněny dvě osoby.

V tuto chvíli na místě zasahuje pět sanitních vozů Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje a záchranářské vrtulníky. Vyšetřování příčiny tragického výbuchu provádí Policie ČR.

23. března 2018 11:00

Až do čtvrtečních deseti hodin večer místo prohledávali kriminalisté a vyšetřovatelé, průzkum epicentra probíhá i dnes.

Sdílet