Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidace požáru bývalé ubytovny v Šanově trvala téměř patnáct hodin

Od večera do poledne 18. dubna 2018 zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů u požáru bývalé ubytovny v Šanově na Znojemsku. Jednoho muže hasiči zachránili. Škoda půjde do statisíců.

Už při příjezdu bylo zřejmé, že se jedná o požár většího rozsahu objektu o rozměrech cca 50×12 metrů. Velitel požádal o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu.

Hasiči po příjezdu na místo zachránili jednoho muže z okna hořícího objektu. V péči ZZS ale skončil posléze také jeden dobrovolný hasič, který se během zásahu lehce zranil.

Vzhledem k intenzitě hoření museli hasiči kromě hasebních prací v počátku zásahu ochlazovat okolí. Požár poškodil i elektrické vedení a na místo přijeli energetici. Vzhledem k nutnosti vystřídat zasahující hasiče vyrazily do akce další jednotky a tak byl také vyhlášen třetí stupeň poplachu.

U požáru zasahovalo 14 hasičských jednotek. Po náročném rozebírání konstrukcí a dohašování se zásah podařilo ukončit kolem půl jedné odpoledne. Na místě však pokračuje v práci vyšetřovatel, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. První odhady napovídají, že škoda nepřesáhne půl milionu korun.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet