Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly v Mněticích způsobil škodu za více než milion korun

K požáru stavení vyjížděly čtyři jednotky hasičů v sobotu 21. dubna v 18.33 hodin do Mnětic na Pardubicku. Při příjezdu hasičů byla již střecha hospodářské části objektu v plamenech. Hasiči ihned nasadili potřebné proudy k likvidaci požáru. Hasičům se podařilo plameny včas zkrotit a ochránit tak před nimi obytnou část objektu. Požár poničil zejména střešní konstrukci a půdní prostor, ve kterém bylo uskladněno velké množství sena a slámy.

Hasiči museli pracovat v dýchací technice. Během zásahu byly dýchací přístroje několikrát doplňovány. Hasiči se u zásahu postupně střídali. Požár dostali hasiči pod kontrolu v 19.04 hodin. Do ranních hodin bylo místo střeženo místní jednotkou hasičů. V neděli pak hasiči rozebírali ohořelou střešní konstrukci a seno, které muselo být vyskladněno z půdního prostoru.

Požár se podařilo hasičům zcela zlikvidovat v neděli 22. dubna ve 14.55 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,2 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, stanoveny ale jsou prozatím dvě verze vzniku požáru – požár mohla způsobit prosvětlovací střešní taška, která mohla udělat lupu a se sluncem podpálit uskladněné seno nebo samovznícení.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet