Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Spůlský železný hasič 2018 zahájil pátý ročník Šumavské ligy v disciplínách TFA

Dne 2. 6. 2018 se uskutečnil již šestý ročník soutěže Spůlský železný hasič. Letošní ročník byl součástí 5. ročníku seriálu soutěží pod názvem Šumavský hasič v disciplínách TFA, a to jako jeho první závod.

Tento seriál je v letošním roce pořádán sbory dobrovolných hasičů z klatovského okresu, konkrétně SDH Spůle, SDH Luby, SDH Plánice a SDH Strážov. Sobotní soutěže se zúčastnilo celkem 13 závodníků, kteří zastupovali celkem 10 sborů dvou krajů.

I když den před soutěží vydatně pršelo, počasí nám nakonec opět přálo a soutěž proběhla za krásného a slunečného dne.

Trať, která zahrnovala disciplíny: roztažení dvou proudů hadic „B“, hammerbox, vytažení zátěže na lešení, svinutí dvou hadic „B“, přenos 30 kg kanystrů na stanovenou vzdálenost, překonání bariery, odtažení figuríny po určené trase, připojení proudnice na monitor a pronesení zátěže tunelem se sníženým profilem, byla umístěna z menší části na zpevněném povrchu, její větší část se pak nacházela na posekané louce.

S tratí si nejlépe poradil Robin Bureš (SDH Cítoliby, Ústecký kraj) a to v čase 253,7 s., na druhém místě doběhl Pavel Lepší (SDH Zborovy, Plzeňský kraj) s časem 259,38 s., na třetím Jaroslav Cibulka (SDH Přeštice, Plzeňský kraj) 266,42 s..

Celá výsledková listina je uvedena v příloze, nicméně lze jen konstatovat, že každý, kdo se trať odvážil absolvovat – a to s jakýmkoli výsledkem – zaslouží obdiv.


SDH Spůle by tímto chtělo poděkovat hlavním sponzorům: Pavlu Strolenému, pod jehož záštitou probíhá letošní ročník Šumavské ligy, firmám VOCHOC s.r.o., Pivovar Belveder Železná Ruda, Bohumil Hlaváč – Vinotéka U Draka, Dräger Safety s.r.o.

Velký dík patří firmám Betonové stavby group s.r.o., COALEX s.r.o., Jan Zeman – Zeman COLOR, Martin Kocum, ELKO – velkoobchod nápojů s.r.o., Kovovýroba SPL a Jan Rayser – Kovošrot Spůle, které podpořily naší soutěž, a našemu mediálnímu partneru – Požáry.cz.

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat Městu Janovice nad Úhlavou, SDH Janovice nad Úhlavou a HZS Plzeňského kraje za pomoc a podporu při pořádání této soutěže. Velký dík samozřejmě směřuje všem, kteří se na úspěšném průběhu soutěže podíleli.

Šumavská liga v disciplínách TFA má svou první soutěž za sebou, v nejbližší době nás očekávají další kola Šumavské ligy, a to v Lubech 23. 5. 2018, v Plánici 5. 7. 2018 a Strážově 11. 8. 2018. Bližší informace naleznete na www.facebook.com/SumavskaLiga/.

Pevně doufáme, že se závod závodníkům i divákům líbil a v příštím roce se opět setkáme na této bezesporu náročné soutěži.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina - Spůlský železný hasič 2018.pdf zobrazit online PDF 155 kB
Seriál: Šumavská liga v disciplínách TFA