Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dlouhé Vodě na Bruntálsku pomáhal vrtulník s hašením lesních strojů a porostu

Deset hasičských jednotek zasahuje od pondělního (9. července 2018) odpoledne u požáru několika lesních strojů v místní části Města Albrechtice – Dlouhé Vodě.

Požár harvestoru, štěpkovače a vyvážečky v lesním porostu byl na operační středisko ohlášen pět minut po patnácté hodině. Na místo byly postupně vyslány jednotky ze stanic HZS MSK Krnov a Bruntál spolu s dobrovolnými hasiči obcí Vrbno pod Pradědem, Třemešná, Slezské Rudoltice, Osoblaha, Město Albrechtice, Liptaň, Krnov a Jindřichov.

Hasiči museli ihned po příjezdu na místo požár ohraničit a aktivně bránit jeho rozšíření hlouběji do lesa, vlivem vysokých teplot rovněž docházelo k explozím pneumatik na hořících strojích.

Krátce před sedmnáctou hodinou byl požár lokalizován a dále se nešíří, s celkovou likvidací na místě pomáhá vrtulník Policie ČR s bambi vakem.

Vyšetřovatel hasičů předběžně odhadl výši škody na 5 milionů korun, příčina vzniku je v šetření, které bude probíhat i v průběhu zítřejšího dne. Během zásahu byl lehce zraněn jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů, kterého záchranná služba ošetřila na místě.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet