Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na podzimním veletrhu Florian v Drážďanech se představily i české firmy, Vochoc dovezl žraloka, Eccotarp vylepšenou úkapovou vanu a THT Tatru Force

Na tři dny se německé Drážďany staly hostitelem veletrhu Florian. Ten je s inovativními novinkami a odbornými přednáškami i podzimním setkáním profesionálů z oboru. V roce 2018 probíhal od 10. do 13. října.

Odborný veletrh pro hasičské záchranné sbory, civilní ochranu a ochranu před katastrofami Florian je doprovázen fórem záchranné služby aescutec.

Na veletrhu byly představeny technologie budoucnosti pro hasiče, záchranné služby a ochranu obyvatelstva i nejnovější vývoj v oboru odvracení nebezpečí a ochrany před katastrofami, jakož i stěžejní body společného působení jednotlivých složek.

Z českých firem se ukázal například Vochoc. Tento výrobce zásahových oděvů představil celé portfolio svých výrobků v různých barevných kombinacích. Vrcholem představované produkce byl nový Fire Shark Plus, který má vnější vrstvu ze špičkového moderního materiálu Nomex Grid.

Na stánku THT Polička byla k vidění velkoobjemová Tatra Force. Eccotarp ukázal vylepšený model své skládací úkapové vany, prezentoval rovněž sorbentový vozík, který je jedním z nejprodávanějších produktů v dané kategorii.

K vidění bylo i hasicí a řezací zařízení CCS Cobra vestavěné do tzv. vozíkového systému, tedy určené k přepravě na ložné ploše automobilu a následnému transportu na kolečkách.

Na třídenním veletrhu zaujalo více než 200 vystavovatelů plochu přibližně 15 000 m2. Nechyběly ani dynamické ukázky činnosti hasičů a záchranné služby či policie.

Sdílet
Seriál: Veletrh Florian