Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na silnici číslo 50 na Uherskobrodsku si vyžádala život mladého řidiče

Dne 10. prosince 2018 o půl jedenácté dopoledne byli krajským operačním střediskem hasičů vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod k tragické dopravní nehodě na silnici 1/50, tedy hlavní tah na Slovensko.

Po příjezdu jednotky na místo nehody velitel zásahu průzkumem zjistil, že se jedná o střet nákladního vozidla s osobním autem. V osobním vozidle zůstal zaklíněný řidič, který utrpěl vážné zranění, kterým na místě podlehl. Přivolaný lékař již jen konstatoval smrt. Další osoby ve vozidle necestovaly. Řidič z druhého auta zraněn nebyl.

Po střetu osobní auto zůstalo stát na komunikaci. Nákladní vozidlo skončilo mimo komunikaci v příkopu. Na místo se sjely všechny složky IZS. Komunikace byla obousměrně uzavřena a policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách.

Hasiči u obou havarovaných vozidel provedli protipožární opatření, zamezili proti úniku provozních kapalin a již vyteklé kapaliny zasypali sorbentem.

Vyšetřování příčiny nehody si převzali státní policisté. Po ukončení jejich práce, hasiči vyprostili z vozidla zaklíněné tělo řidiče. Nakonec uklidili silnici od použitého sorbentu, střepů a úlomků z vozidel a vrátili se zpět na svou stanici.

Foto: Policie ČR
Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet