Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil stodolu v obci Police na Vsetínsku, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu

V pondělí 11. 12. 2018 v 19:22 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru stodoly v obci Police nedaleko Valašského Meziříčí.

Už po prvotním vyhodnocení situace vyhlásil operační důstojník II. stupeň poplachu a na místo bylo vysláno celkem šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s cisternami.

Ihned po příjezdu první jednotky velitel zásahu z místa potvrdil, že hospodářské stavení o velikosti asi 10×15 metrů je kompletně v plamenech. Objekt byl využíván jako skladovací prostory a chlévy.

Před příjezdem hasičů se přítomným podařilo z objektu vyvést a zachránit tak dva stroje. Hasiči okamžitě natáhli několik hasebních proudů a požár lokalizovali.

Po rozebrání nestabilních konstrukcí byla postupně dohašována všechna skrytá ohniska, a ve 22:46 hodin velitel zásahu ohlásil celkovou likvidaci události. V místě byla na dohlídku ponechána místní jednotka dobrovolných hasičů.

K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů ze Vsetína, který zjišťuje přesnou příčinu vzniku požáru. Předběžná škoda byla odhadnuta na 750 000 korun a vyšetřování bude na místě pokračovat také v úterý dopoledne.


Zasahující jednotky: Jednotka HZS ZLK ze stanice Valašské Meziříčí, velící důstojník směny ze Zlína, jednotky SDH obcí: Kelč, Podhradní Lhota, Zašová, Loukov, Police.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet