Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V pražských Horních Počernicích byl vyhlášen druhý stupeň poplachu u požáru haly s čisticími prostředky

Ve čtvrtek 13. prosince 2018 od 14:40 hodin zasahovaly profesionální a dobrovolné jednotky v pražských Počernicích, v ulici Jiřího ze Vtelna, u požáru haly v průmyslovém areálu.

Plameny zasáhly prostor na ploše 50 × 20 metrů, částečně se rozšířily i na další dvě budovy. Hasiči zamezili šíření požáru po 40 minutách. V hale byly tlakové lahve, kvůli hrozícímu nebezpečí tak jednotky do haly vstoupily až po lokalizaci požáru.

Z objektu bylo vyneseno a následně ochlazeno 16 tlakových lahví. Hořelo vybavení dílny, která se zaměřuje na odpalovací zařízení pyrotechnických složí, plameny poškodily i uskladněné chemikálie.

Přečtěte siCold Cut System Cobra je užitečným pomocníkem hasičů, možnosti využití se stále rozšiřují

U požáru se postupně vystřídalo 13 profesionálních a 17 dobrovolných jednotek, které místo požáru zásobovaly vodou. Před 17. hodinou došlo k redukci jednotek a na místě zůstalo jen několik profesionálních jednotek. Zásah pokračoval ještě po 19. hodině. Příčina a rozsah škod je předmětem dalšího šetření.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet
Seriál: Hasicí zařízení COBRA

Dvě jednotky pražských profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Dolních Měcholup zasahují v areálu OC Europark u ohlášeného kouře pod fasádou budovy. Zjištěno bylo žhnutí pod pláštěm fasády, hasiči používají vysokotlakou vodu na lokalizaci požáru.

Menší požár probíhal pod obklady pláště budovy, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra. Požár je lokalizován, hasiči spolu s hasičským vyšetřovatelem zjišťují zdroj požáru a jeho příčinu.