Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Prajzská liga 2019 již zná vítěze, poslední závod proběhl v Bohuslavicích

Dne 5. 10. 2019 proběhl poslední závod a velké finále TFA Prajzské ligy v Bohuslavicích, okres Opava.

Letošní první ročník sestával ze čtyř závodů, které se konaly na Hlučínsku, lidově na Prajzské. První závod se konal dne 11. 5. v Šilheřovicích, další závod pak dne 7. 9. v Hati, poté závod v Bobrovníkách konaný dne 14. 9. a finále letos proběhlo ve zmíněných Bohuslavicích.

Letošní ročník byl určen pro kategorie: dorost, muži do 35 let, muži nad 35 let.

V kategorii dorost se na třetím místě v rámci celé ligy umístil Adam Pašek z SDH Bohuslavice. Na druhém místě se umístil Matyáš Ďurina z SDH Bohuslavice a vítězem kategorie dorost se stal Michal Jelínek z HS Rajhrad.

Kategorii muži do 35 let opanovali tito závodníci. Na třetím místě se umístil Jan Koterec z SDH Darkovice, na druhém místě pak Adam Lukáš z SDH Šilheřovice a vítězem této kategorie se stal Petr Tešnar z SDH Horní Lhota, příslušník HZS MSK Ostrava.

V kategorii muži nad 35 let bylo výsledné pořadí toto. Třetí příčku obsadil Tomáš Goldenstein z SDH Bobrovníky, druhou příčku obsadil Miroslav Hanel z SDH Darkovice a vítězem kategorie se stal Marcin Zdziebło z PSP Zory.

Absolutním vítězem a majitelem krásného putovního poháru TFA Prajzské ligy se stal Petr Tešnar, který dokázal vyhrát tři závody v rámci ligy.

Na závěr finálového závodu v Bohuslavicích proběhlo vyhodnocení celé ligy. Závodníkům byly předány poháry za umístění v jednotlivých kategoriích a ceny.

Velké poděkování patří sponzorům, mezi něž patří DEVA, PROBO-NB, Holík, PROIZS, Stimax.cz, ZAHAS, Požární bezpečnost, dále firma Lanex a. s. a prodejce zahradní a komunální techniky Chlebiš s.r.o.

Konkrétní závody ze seriálu soutěží pak byly navíc podpořeny z rozpočtu Moravskoslezského kraje a z prostředků Krajského sdružení hasičů Moravskoslezského kraje. Díky těmto sponzorům se mohli závodníci radovat z krásných a velmi hodnotných věcných cen. Všem sponzorům patří velké díky.

Velké díky patří také administrátorům hasičského webu POZARY.cz a regionální televizi Hlucinsko.tv za mediální propagaci jednotlivých soutěží a celé ligy.

Více informací, výsledky TFA Prajzské ligy jsou k dispozici na Facebooku a v příloze článku.

Fotografie z jednotlivých kol poskytli: SDH Darkovice, SDH Hať, SDH Bohuslavice.

Ing. Zdeněk Janoš
za organizační tým TFA Prajzské ligy
Sdílet
Přiložené soubory
tfa 2019_bodovani_liga.pdf zobrazit online PDF 1 MB
tfa 2019_bodovani_Bohuslavice.pdf zobrazit online PDF 606 kB