Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osmý ročník soutěže Beskydský železný hasič proběhl v roce 2019 v Mostech u Jablunkova

V sobotu 18. 5. 2019 proběhlo čtvrté kolo soutěže Beskydský železný hasič v Mostech u Jablunkova. V osmém ročníku se nejdříve na lehké a těžší trati vyřádilo celkem 116 mladých hasičů.

Ze šesti dívek v kategorii do 9 let skončila na třetím místě tříletá Anna Kędzior z OSP Istebna Zaolzie, druhá byla dvouletá Lenka Ligocká a první byla její čtyřletá sestra Ema Ligocká, obě za SDH Mosty.

Z devatenácti mladších chlapců pak na třetím místě skončil Filip Lysek ml. za SDH Mosty, druhou příčku si vybojoval Lukáš Capek za DHZ Svrčinovec a zvítězil Adam Procházka za SDH Mosty.

Starších děvčat se na start postavilo celkem dvaatřicet. Na třetí místo doběhla Rebeka Bajanková za DHZ Svrčinovec, druhá byla Bára Brhelová a první Alena Muchová, obě za SDH Mosty.

Ve starších chlapcích pak byla konkurence největší a na start se jich postavilo celkem děvětapadesát. Po urputném boji na třetím místě skončil Peter Ščury za DHZ Svrčinovec. Druhý byl Szymon Rucki za OSP Istebna Centrum a zvítězil Michal Mazúr za DHZ Svrčinovec.

Všechny děti dostaly nejen tričko s logem naší soutěže, věcné dary a poháry, ale i účastnickou medaili.


Po vyhodnocení dětských beskydských železných hasičů a hasiček, pak soutěž pokračovala na těžké trati pro juniory (15–18 let), muže skupiny „A“ (18–34 let) a skupiny „B“ (nad 35 let).

Ženy od 15 let pak měly lehčí trať s malými úlevami, ale také jim dala hodně zabrat. Na start se postavilo pětadvacet juniorů a na třetí příčce skončil Radek Zogata za SDH Bukovec, na druhém místě doběhl Marek Grzegrzor za SDH Komorní Lhotka a vítězem je Bruno Šimek za SDH Ostrava – Michálkovice.

Mužů ve skupině „A“ bylo celkem jednadvacet a třetí doběhl Ondřej Karpecki za SDH Mosty, druhý byl Konderla Luboš za SDH Nýdek a zvítězil Jaroslav Santarius z SDH Komorní Lhotka startující za HZSP Třinecké železárny a.s.

Mužů v kategorii „B“ bylo devět a po litém boji na třetí místo doběhl Roman Adamiec za SDH Mosty, druhý byl Tomáš Goldenstein za SDH Bobrovníky a zvítězil Jaroslav Hanzel za SDH Písečná.

Žen startovalo devatenáct a třetí příčku si vybojovala Barbara Kędzior za OSP Istebna Zaolzie, druhá doběhla Petra Samcová za SDH Mosty a zvítězila Renáta Černeková za SDH Písečná.

Muži, ženy i mladí hasiči soutěžící v seriálu soutěží Beskydského železného hasiče, si připsali za tuto soutěž další cenné body a nyní je čeká 25. 5. 2019 páté kolo soutěže ve Svrčinovci a pro muže a ženy šesté finálové kolo 1. 6. 2019 v Jablunkově.

Po něm pak mají až 13. 9. 2019 ještě své bodované soutěže mladí hasiči v Komorní Lhotce a Písku.

Naší letošní mezinárodní soutěže se zúčastnilo celkem 190 závodníků ve věku od 2 do 49 let. Děkujeme všem za jejich pomoc s přípravou a průběhem soutěže, která by se nemohla uskutečnit bez finanční podpory Obce Mosty u Jablunkova, Moravskoslezského kraje a sponzorů: Vitalplast a Beteline – výškové práce.

Celkové výsledky, body i fotografie, jsou v příloze článku nebo na našich stránkách www.hasici-mosty.webgarden.cz.

Hasiči Mosty u Jablunkova
Sdílet
Přiložené soubory
2019 TFA BŽH - celkové výsledky - kategorie A.pdf zobrazit online PDF 221 kB
2019 TFA BŽH - celkové výsledky - kategorie B.pdf zobrazit online PDF 190 kB
2019 TFA BŽH - celkové výsledky - kategorie J.pdf zobrazit online PDF 201 kB
2019 TFA BŽH - celkové výsledky - kategorie MH.pdf zobrazit online PDF 256 kB
2019 TFA BŽH - celkové výsledky - kategorie Ž.pdf zobrazit online PDF 199 kB
A-junior.pdf zobrazit online PDF 212 kB
A-muži BŽH body.pdf zobrazit online PDF 233 kB
A-muži Mosty.pdf zobrazit online PDF 210 kB
B-muži.pdf zobrazit online PDF 201 kB
MMHD.pdf zobrazit online PDF 199 kB
MMHK.pdf zobrazit online PDF 210 kB
SMHD.pdf zobrazit online PDF 219 kB
SMHK.pdf zobrazit online PDF 240 kB
Ženy.pdf zobrazit online PDF 208 kB