Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Huslenkách byl při požáru domu popálen jeho majitel, na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů

Co je příčinou požáru rodinného domu v Huslenkách na Vsetínsku je v šetření vyšetřovatele hasičů, který v šetření bude pokračovat i během dnešního dopoledne.

Požár vypukl 22. dubna 2019 před osmou hodinou večerní a již pár minut po osmé hodině přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o požáru v kotelně rodinného domu. Na místo ihned vyjely čtyři jednotky hasičů, a to ze stanice Vsetín, z Halenkova, Huslenek a obce Hovězí.

Požár se velmi rychle šířil. V době příjezdu prvních jednotek byla požárem zasažena celá střecha jednopodlažního domu. Hasiči ihned začali požár hasit a dostali jej pod kontrolu během půl hodiny.

Při požáru se popálil majitel domu. Tomu hasiči poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče přivolaným záchranářům. Ti nakonec muže odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

V průběhu likvidace požáru hasiči ochlazovali vodou i okolní budovy, nacházející se v těsné blízkosti domu. Přímo v ohni uvnitř domu se také nacházely dvě propan-butanové láhve. Ty taktéž hasiči ochlazovali a následně je vynesli z domu ven. Postupně rozebírali konstrukci střechy a dohašovali skrytá ohniska. Po celou dobu dům kontrolovali termokamerou.

Samotnou likvidaci požáru vyhlásil velitel zásahu až po desáté hodině večerní. Poté se postupně začaly jednotky vracet zpět na své základny.

Nešťastný majitel díky požáru tak doslova přišel o střechu nad hlavou. Způsobená škoda požárem přesáhne jeden milion korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet