Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v rozvodně nedaleko Otrokovic zaměstnal několik jednotek hasičů

Dne 19. 8. 2019 v 15:25 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru v energetickém objektu nedaleko Otrokovic na Zlínsku. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína, a také posilové jednotky dobrovolných hasičů z Otrokovic a Kvítkovic.

K události se tak postupně dostavilo celkem šest cisternových vozů a speciální kombinovaný hasicí automobil. Na místo následně vyjel také velící důstojník směny.

Po provedení prvotního průzkumu bylo velitelem zásahu potvrzeno, že zde došlo k požáru transformátoru. Okamžitě byly provedeny přípravné práce a z důvodu bezpečnosti hasiči počkali na pokyn obsluhy, která musela provést vypnutí dvou transformátorů.

Jakmile získal velitel potvrzení o odpojení, hasiči okamžitě zahájili hasební práce pomocí několika proudů a těžké pěny. V 16:55 hodin byla ohlášena lokalizace požáru a byl snížen také počet zasahujících.

Necelou hodinu poté byl požár zlikvidován, a po předání místa události se jednotky vrátily zpět na své základny.

20.08.2019

Jako příčina vzniku události byla vyšetřovatelem HZS Zlínského kraje stanovena technická závada na příslušenství transformátoru. Předběžně vyčíslená škoda, která se bude dále upřesňovat, přesáhla 10 milionů korun.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet