Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Větřní zasahovali hasiči u nehody, nákladní vozidlo sjelo mimo vozovku do příkopu a narazilo do stromu

Profesionální jednotka ze stanice Český Krumlov byla 23. srpna 2019 v 11:30 vyslána do Frymburské ulice ve Větřní, kde byla ohlášena dopravní nehoda. Průzkum na místě nehody ukázal, že nákladní auto značky Iveco sjelo mimo vozovku do příkopu a narazilo do stromu.

Ve voze cestovaly dvě osoby. Řidič byl v době příjezdu záchranných složek z auta venku, na místě ho ošetřila ZZS. V zdemolované kabině však zůstal zraněný spolujezdec. Hasiči použili hydraulické rozpínací zařízení, kterým odtlačila palubní desku a část kabiny z nohou zraněného. Pak bylo možné spolujezdce z kabiny vyprostit. Hasiči jej naložili na nosítka a předali zdravotníkům ZZS.

Havarovaný nákladní automobil převážel na kontejneru sekací traktůrek. Po nehodě kontejner zůstal částečně zaklíněný na hydraulické ruce vozu a částečně byl převrácený ze stráně. Traktůrek vypadnul a ležel na louce ve vzdálenosti přibližně pět metrů.

Mezitím, co policisté nehodu dokumentovali, velitel zásahu si vyžádal posilovou jednotku – vyprošťovací automobil. Tím naložili traktůrek na náhradní kontejner. Havarovaný kontejner se jim podařilo také vyprostit a usadit zpět na havarovaný nákladní vůz.

Nakonec celé auto vytáhli zpět na silnici. Když bylo auto odtaženo odtahovou službou, hasiči uklidili ze silnice vyteklé provozní kapaliny. Po dobu nehody Policie ČR řídila provoz na silnici kyvadlově.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet