Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vánoční Tatra ve Střelicích u Brna nahradila ve vozovém parku Liazku

Dobrovolní hasiči ve Střelicích u Brna dostali pěkný dárek pod stromeček. 22. 12. 2009 přebírali zrepasované vozidlo CAS 32 Tatra 815 od firmy ZEKA ze Slavičína.

Během roku 2008 se vzhledem k dosluhujícímu zásahovému vozidlu CAS K 25 Liaz začali střeličtí hasiči zabývat nutností obnovy hasičské techniky. Se starostou obce byly projednány různé možnosti repase stávajícího vozidla, pořízení jiného zrepasovaného, nebo i nákup zcela nového vozu. Možnosti obce však dovolovaly jen první dvě varianty.

Bylo více nabídek a po několika jednáních bylo rozhodnuto radou obce i zastupitelstvem kontaktovat firmu Zeka a objednat repasi CAS 32 T 815.

V červnu 2009 jsme se starostou obce poprvé navštívili Slavičín a začal výběr cisterny. Měli jsme možnost výběru ze šesti vozidel a do oka nám padla Tatra, která měla najeto 6500 km, stav podvozkové části, motoru a nádrže na vodu napovídal tomu, že už máme vybráno.

Během léta a podzimu jsme firmu Zeka navštívili ještě šestkrát a během jednání se vzhledem k finančním možnostem obce a představě hasičů a možnostem výrobce projednával budoucí vzhled vozu pro střelické hasiče.

Finální podoba vozidla byla dohodnuta a Tatra byla zrepasovaná podle našich požadavků. Děkujeme panu Zezulkovi a jeho týmu mechaniků za vstřícné jednání a perfektně provedenou práci a doufáme, že nám bude cisterna dlouho sloužit.

Jaroslav Štveráček
velitel JSDHO Střelice
Sdílet