Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch poškodil soukromý objekt v obci Perná na Břeclavsku, dva lidé se zranili

Policisté dne 23. října 2019 v dopoledních hodinách přijali oznámení, že v soukromém objektu v obci Perná došlo k výbuchu. Na místo okamžitě vyjely všechny složky IZS. Výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování si případ převzala.

Spolu s vyšetřovatelem hasičů budou policisté zjišťovat příčinu výbuchu. Kriminalistický technik provedl ohledání a další úkony se budou provádět až po zajištění objektu.

K události postupně vyjelo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, které na místě průzkumem zjistily, že se zde nachází dvě zraněné osoby, objekt hoří a je staticky narušen.

Hasiči objekt odpojili od elektrické energie a proti plamenům nasadili vodní proud. Po uhašení požáru rozhodl velitel zásahu o nutnosti stabilizace poškozeného objektu.

Na místo tak byl povolán statik a dále síly a prostředky určené ke stabilizaci objektu z brněnských stanic Lidická a Líšeň. Jednotky objekt pomocí výdřevy a dalšího vybavení zabezpečily a svoji činnost zde ukončily krátce po patnácté hodině,

uvedli jihomoravští hasiči.

Na místě nyní zasahují hasiči, kteří zajišťují budovu proti další destrukci. Vzniklá škoda se odhadem dostala na částku přesahující 2 miliony korun.

K případu lze doplnit, že při výbuchu byli zraněni dva lidé, kteří byli převezeni záchrannou službou do nemocnice.

por. Mgr. Kamila Haraštová
Policie ČR
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet