Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní automobil MAN TGE jezdí v obci Sloveč, hasiči ho slavnostně převzali při oslavě 135 let od založení sboru

Obec Sloveč pořídila pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil MAN TGE. Obci na automobil za 1 270 178 korun včetně DPH přispělo dotací ve výši 450 000 korun Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru a třemi sty tisíci se na koupi podílel rovněž Středočeský kraj.

Devítimístný dopravní automobil upravila pro potřeby hasičů firma Hagemann. MAN byl jednotce slavnostně předán v sobotu 9. listopadu 2019 v rámci oslav 135. výročí od založení sboru.

Na slavnostním aktu se kromě zástupců obce a místní jednotky sešli také hosté a kolegové z okolních jednotek. V rámci odpolední akce bylo na pořádané mši vzpomenuto na hasiče, kteří již nejsou mezi námi.

MAN TGE je poháněn řadovým čtyřválcem o objemu 2 287 cm3 a výkonu 103 kW. Agregát splňuje emisní normu Euro 6 a je spřažen se šestistupňovou manuální převodovkou. Poháněna je výhradně přední náprava.

U dveří řidiče je zásuvka Mag Code pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Všechny tři řady sedadel jsou ve vozidle orientovány ve směru jízdy, za nimi zůstává volná ložná plocha o délce 2 2500 mm.

Pro komfort posádky slouží nejen manuální klimatizace, ale rovněž výkonnější vytápění – kromě horkovzdušného nezávislého vytápění k tomu přispívá druhý výměník teplovodního topení v prostoru pro osádku.

Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice, dvojice ručních radiostanice je v dobíjecích úchytech v zadní části automobilu, další dva úchyty slouží pro ruční svítilny.

Ve výbavě najdeme mimo jiné dvojici 12V požárních světlometů s magnetickým uchycením. Osvětlení bezprostředního okolí zajišťují LED světla na bocích a v zadní části automobilu.

Foto: Adam Hanuš, Libor Havlíček, POŽÁRY.cz

Sdílet