Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závod hasičů v běžeckém lyžování vyhrál Jaroslav Hýbl, mezi ženami byla nejlepší Klára Kyndlová

Na start 11. ročníku již tradičního závodu „O pohár ředitele Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy“ v běžeckém lyžování v Bedřichově se ve středu 24. ledna 2018 postavilo 57 závodníků z celé ČR. Mokrý těžký sníh, mlha a mrholení nenahrávaly příliš dobrým výsledkům, přesto byly k vidění úžasné časy. Absolutním vítězem závodu na trati dlouhé 12 kilometrů se stal v rekordním čase 33 minut a 33 vteřin olomoucký hasič ze Záhřebu Jaroslav Hýbl. Mezi ženami zvítězila k naší radosti Klára Kyndlová z HZS hl. m. Prahy. Po závodě na účastníky čekala tradiční kachna, vyhlášení výsledků a tombola.

Trať dlouhá 12 kilometrů vedla z Nové louky přes Hřebínek a Kristiánov zpět do cíle k vyhlášené Šámalově chatě. Časy závodníků byly i přes horší podmínky výborné. Na nejvyšší stupínek vystoupal v nejmladší kategorii 18 –29 let v čase 33:33 Jaroslav Hýbl z HZS Olomouckého kraje. Druhý dojel Pavel Kouřík (35:53) a třetí Daniel Polák (36:58). V kategorii 30 – 39 let vyhrál Tomáš Berger z Pardubického kraje (35:28), na druhém místě se umístil Martin Plšek (36:37) a na třetím místě Petr Miřátský (38:36). V kategorii 40 –49 let se opět blýskl hasič z Olomouckého kraje a Milan Smatana (33:45), který obhájil loňské vítězství a za absolutním vítězem Hýblem zaostal pouhých 12 vteřin. Druhý, stejně jako v loňském roce, dojel se ztrátou pouhé jedné vteřiny Josef Kroupa (33:46) a třetí Jiří Vavruška (35:28). V nejstarší kategorii nad 50 let předvedl skvělý výkon Roman Kika z HZS Olomouckého kraje (38:26), druhý nejrychlejší čas měl Michal Chlumský (38:31) a třetí Miloš Machek (42:14). Vítězku Kláru Kindlovou (44:22) doplnily na pódiu druhá Veronika Klášterková (53:45) a Alena Tvarohová (1:04:48).

Po zasloužené kachně došlo na tombolu a vyhlášení nejrychlejších závodníků. Ceny nejlepším předával náměstek pro IZS HZS hl. m. Prahy plk. Ing. Oldřich Klegr a předseda sportovního klubu SK pražských hasičů, z.s. Mgr. Jiří Kotáb.

Za finanční podporu závodu patří velké poděkování Hasičskému záchrannému sboru hlavního města Prahy. Za hodnotné věcné ceny děkujeme tradičním sponzorům, především pak pivovaru Svijany, lyžařskému časopisu Nordic Mag (www.nordicmag.cz), společnosti Snow (www.snow.cz) a webovému portálu www.bezky.net. Poděkování patří všem, kteří se na organizaci závodu podíleli, zejména organizátorům Sportovního klubu pražských hasičů, z.s. jakožto hlavního pořadatele této akce.

Gratulujeme vítězům, děkujeme všem za účast a těšíme se opět na viděnou za rok.

Květoslava Valentová, garant akce za SK pražských hasičů, z.s.

Výsledky závody v příloze.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky-běžky-2018.xls zobrazit online XLS 51 kB