Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V katastru obce Netřebice na Nymbursku havaroval osobní automobil, hasiči vyprošťovali

V neděli 15. prosince v 19.25 hodin přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o vážné dopravní nehodě osobního automobilu, který v katastru obce Netřebice na Nymbursku vyletěl ze silnice a narazil do stromu.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události na silnici č. 330 asi kilometr ve směru k obci Činěves vyslalo profesionální jednotku ze stanice Poděbrady a velitele čety z Nymburka. Protože podle oznámení zůstali ve vozidle zaklínění dva lidé s těžkým zraněním, vzlétl k nehodě vrtulník Letecké záchranné služby Policie ČR.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že v osobním autě cestovala tříčlenná posádka, přičemž dvě osoby jsou uvnitř zaklíněny a třetí je už mimo vozidlo. Velitel zásahu si proto vyžádal ještě jednotku ze stanice Nymburk s druhým hydraulickým vyprošťovacím zařízením.

Hasičům se po několika minutách podařilo vyprostit řidiče, současně s tím byl vyprošťován i spolujezdec z předního sedadla. Jeho zranění však byla natolik vážná, že jim na místě podlehl, což následně potvrdila lékařka zdravotnické záchranné služby.

Vážně zraněný řidič byl letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Druhý spolujezdec byl převezen sanitním vozidlem do nemocnice na Vinohradech.

Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a nasvícení havárie z důvodu vyšetřování dopravní a kriminální policií. Po celou dobu zásahu byla komunikace zcela uzavřena.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet